Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradl přímo z výrobní linky

LIBERECKO - V hodkovické firmě zabývající se výrobou dílů pro automobilový průmysl kradl jeden z jejích zaměstnanců. Jedna krádež mu vyšla, při další byl již chycen. 

 Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Toto přísloví platí názorně v případě jednoho ze zaměstnanců výrobního podniku v Hodkovicích nad Mohelkou. Zaměstanec firmy, která se zabývá výrobou dílů pro automobilový průmysl si myslel, že si ke svému platu od zaměstnavatele ještě trošku přilepší. Rozhodl se, že si z práce odnese nějaké výrobky, které dále zpeněží.  V úterý 23. září si v ranních hodinách odnesl přímo z výroby dva kusy monolitů do katalyzátoru vozidla Land Rover a způsobil tak firmě škodu za téměř 10 tisíc korun. Ty si uschoval v šatně a chtěl je z firmy odnést až od dva dny později. Muž si však myslel, že když mu krádež vyšla jednou, projde mu i podruhé. To se však mýlil. O dva dny déle se snažil odcizené výrobky přenést přes vrátnici podniku, což mu však překazil pracovník bezpečnostní služby. Ten na místo přivolal policii.

Jak se později ukázalo, muž měl již připravené i další výrobky k vynesení ven z podniku. Z výroby vzal dále 11 kusů monolitů do katalyzátorů do vozidel Land Rover a MBW a tyto následně ukryl ve své šatně. Kdyby se mu podařilo i tyto výrobky pronést, způsobil by firmě další škodu ve výši 57 tisíc korun. Odcizené monolity se tak vrátily zpět do výroby. Muž skončil na policejní služebně, kde mu hodkovičtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a v jednom případě ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu, za které mu nyní hrozí až pětileté vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
29. září 2014

vytisknout  e-mailem