Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl ráno i večer

TEPLICKO - Nepoučitelný recidivista skončil ve vazbě; Ze zahrady ukradl kolo... 

Kradl ráno i večer

     Ve vazební věznici skončil v minulosti patnáctkrát odsouzený 32letý recidivista, který se pokusil vloupat do zaparkovaného vozidla. Minulý týden v Teplicích ve večerních hodinách poškodil zámek u dveří auta, do kterého se mu ale nepodařilo vniknout. Týž den ráno vnikl do školy v Dubí, kde z učebny hudební výchovy ukradl monitor, reproduktory a další elektroniku, měl ale smůlu, protože při odchodu ze školy narazil na školnici a věci tak musel nechat na místě, následně skončil na služebně, kde si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže. To ho ale neodradilo, aby se večer nepokusil vykrást auto, vyšetřovatel proto zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí muže obviněného z krádeže a krádeže ve stadiu pokusu do vazby. Muži, který se teprve v květnu vrátil z vězení, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost, hrozí s ohledem na jeho pestrou trestní minulost až tříleté vězení.  

 

Ze zahrady ukradl kolo

     Z přečinu krádeže se bude před soudem zodpovídat 54letý recidivista, který o víkendu ukradl v Krupce horské kolo. Vnikl na zahradu, kde odcizil kolo v hodnotě přes dvacet tisíc korun a to i přesto, že bylo vzadu zajištěno bezpečnostním zámkem. Zatímco poškozený volal na policii, kamarádi okradeného muže, kteří za ním přijeli na návštěvu, se vydali po stopách, které zloděj zanechal, na kole totiž kvůli zámku nemohl odjet, a tak ho jen tlačil, znehybněným zadním kolem pak vyrýval stopu v měkkém povrchu. Pohotoví kamarádi muže dostihli a kolo mu vzali, během krátké chvíle se pak zloděje podařilo ve spolupráci se strážníky městské policie zadržet. V minulosti dvanáctkrát odsouzený recidivista si již převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

 

Auto není trezor

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Trnovanech vloupal do zaparkovaného auta. Zloděje zřejmě zlákal notebook, který majitelka auta zapomněla na zadních sedadlech, násilím překonal okénko a kromě počítače si odnesl i sluchátka, nabíječku a hru pétanque. Celková škoda přesáhla částku devět tisíc korun, v případě dopadení hrozí pachateli trestní stíhání pro přečin krádeže.

 

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 43letý muž, kterého včera dopoledne kontrolovala za volantem dodávky policejní hlídka. Má totiž soudem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a to na dobu dvou let. Kromě toho měl pozitivní dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, policisté mu naměřili 0,6 promile. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 1. září 2016 v době od 16:00 do 16:30 hodin v Teplicích, ul. Nedbalova. Pravděpodobně řidič nezjištěného motorového vozidla poškodil pravý bok zaparkovaného automobilu značky Dacia a z místa ujel, aniž by se s druhým účastníkem dohodl nebo na místo přivolal policii. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

5. 9. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem