Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl, skončil ve vazbě

LOUNY - Na svědomí má několik skutků...  

Ve vazební věznici skončil 27letý mladík z Postoloprt, který má na svědomí sérii majetkové trestné činnosti. Poslední krádež spáchal koncem října v Neklanově ulici v Postoloprtech, kde po násilném překonání zámku vstupní branky vnikl na pozemek a poté do nezajištěného rodinného domu. Z půdních prostor odcizil 240 kusů hliníkových plechů a 30 tzv. okapniček, které odvezl na dvoukolové káře, jež z pozemku také odcizil. Tím způsobil škodu přesahující 13 000 Kč. Dále policisté uvedenému mladíkovi prokázali i opakovaný pokus neoprávněného výběru hotovosti z několika bankomatů. Peníze chtěl získat za pomoci cizí platební karty, kterou si opatřil za přesně nezjištěných okolností. Z dřívějších skutků, které páchal převážně v průběhu letošního léta, má na svědomí například krádež volně odložené peněženky v jedné restauraci v Postoloprtech, vloupání do skladu a krádež náhradních dílů k motorovým vozidlům, krádež mobilního telefonu, krádež horského kola, několik vloupaček do vozidel, jejich poškození a krádež věcí z nich. Všechny skutky většinou páchal buď v samotných Postoloprtech nebo blízkém okolí. Někdy vyrážel sám, jindy za pomoci dalších kompliců. Komisař služby kriminální policie jej vazebně stíhá pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Celková škoda, kterou napáchal, činí bezmála sto tisíc korun.

Skončili v rukou policistů

Policisté objasnili vloupání do objektu Českých drah v lounské Riegrově ulici. Koncem října se do budovy, která nyní slouží jako sklad, vloupali dva mladíci ve věku 17 a 20 let ze severních Čech. Odcizili dvě rozvodné skříně, čímž způsobili škodu za 680 Kč. Mladší z aktérů má na svědomí i další vloupačku do objektu Českých drah, a to z druhé poloviny července letošního roku. Tehdy, s dosud neustanoveným pachatelem, vnikli násilným způsobem do stavědla u obce Černčice na Lounsku a odcizili 12 plechových radiátorů. Odcizením způsobili škodu za 7 000 Kč, poškozením za 4 000 Kč. Dalšího skutku se 17letý mladík dopustil tím, že se o prázdninách nevrátil z povolené vycházky do jednoho výchovného ústavu, kam byl umístěn rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Oba aktéři nyní čelí obvinění z trestného činu krádeže, mladší navíc i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Pěstoval marihuanu

Třiatřicetiletého muže z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu nedovoleného pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Obviněný pěstoval nejméně od května tohoto roku na pronajatém pozemku u svého domu v jedné obci u Loun rostliny konopí v množství větším než malém pro vlastní potřebu. Mladého muže vyšetřuje policejní komisař na svobodě. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody až na šest měsíců.

Munice ve Vroutku

V pondělí odpoledne nalezl občan z Vroutku v lesním porostu mezi obcemi Podbořany a Vroutek vojenskou munici. Na místo přijela policejní hlídka, která  inkriminovaný prostor zajistila a přivolala pyrotechnika z Krajského ředitelství Policie České republiky Ústí nad Labem. Odborník zjistil, že se jedná o náboj 100 mm OF pro tankový kanon T 55, pravděpodbně cvičný, a výbušninu odvezl k zneškodnění. Ke zranění osob či škodě na majetku nedošlo.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 6. listopadu 2012

 

 

 

     

vytisknout  e-mailem