Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradl střechu nad hlavou

LIBEREC - V polovině července odcizil neznámý pachatel měděnou střešní krytinu z domu v ulici U Sirotčince.  

Měď se dá dobře zpeněžit. O tom  ví  své neznámý pachatel, který v polovině července napáchal škody na střeše domu v ulici U Sirotčince. Během dvou dnů stačil ze střechy oloupat celkem 95 kusů měděné krytiny a způsobil tak majiteli domu škodu za bezmála 48 tisíc korun.

Krádež mědi v ulici U Sirotčince nebyla jediným případem, který museli liberečtí policisté řešit. Měď olupoval neznámý pachatel i v Liberci, městské části Vratislavice. V období od 12. července do 5. srpna odcizil v ulici Východní z rekonstruovaného domu celkem 23 metrů měděných okapových žlabů. Toto množství zloději zřejmě nestačilo, a proto dále vnikl do zajištěné dřevěné kolny na pozemku u domu. Z kolny si vzal dalších 6 metrů měděného okapového žlabu. Majiteli domu vznikla škoda za 16 tisíc korun.

V obou případech zahájili policisté šetření k přečinu krádeže, kde pachateli v případě jeho dopadení hrozí trestní sazba odnětí svobody až na dva roky. Měděné plechy zřejmě skončí v některé ze sběren druhotných surovin, proto první kroky policistů při šetření obou případů budou směřovat právě tam.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
7. srpna 2013

vytisknout  e-mailem