Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl téměř každý den

TEPLICE - Během června se muž dopustil nejméně deseti krádeží; Krádež kola objasněna ...  

Kradl téměř každý den
     Z přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody byl obviněn 22letý muž, který se během měsíce června dopustil nejméně deseti krádeží. Začátkem měsíce vnikl vstupní brankou na pozemek rodinného domu v Novosedlicích a dále pootevřenými vchodovými dveřmi do domu, kde z kuchyňské linky odcizil finanční hotovost 30 tisíc korun.
     O tři dny později vnikl stejným způsobem do rodinného domu v Dubí, ze kterého si odnesl notebook, tablet a peníze. Když zjistil, že se takto může snadno dostat k cennostem, vyhledával další domy, jejichž majitelé nebyli dost opatrní a nezabezpečili svůj majetek. Už o den později vykradl stejným způsobem dům v Teplicích, kde odcizil peněženku s osobními doklady, penězi a platební kartou, s jejíž pomocí se téhož dne pokusil neúspěšně vybrat z bankomatu deset tisíc korun.  
     V této trestné činnosti pokračoval i nadále, v Dubí například z průjezdu u domu odcizil odloženou nástřikovou pistoli, v Novosedlicích se po vytlačení okna vloupal do domu, kde ukradl například nářadí, fotoaparát a peněženku.
     V Teplicích vnikl do garáže u rodinného domu, ze které odcizil značkové jízdní kolo, o několik dnů později vykradl další dům v Dubí, kde vnikl otevřeným oknem do ložnice, ze které si odnesl notebook.
     Minulý týden se v Teplicích za pomoci žebříku, který našel v kůlně, vloupal do domu, kde odcizil tablet a peníze, o víkendu se pak vydal do Dubí, kde vnikl na zahradu, kde ukradl hadici na bubnu a z dílny vrtačku. Poté přelezl plot sousedního domu, ze kterého si odnesl doklady, platební karty a peníze, následně zkusil vykrást i další sousední dům, do kterého se mu ale nepodařilo vniknout, proto prohledal alespoň přilehlou garáž, kde však nenašel nic cenného. Muž má na svědomí i krádež vrtačky a mobilního telefonu z garáže u rodinného domu v Teplicích.
     Celkem poškozené připravil o peníze a majetek v hodnotě přes dvě stě tisíc korun, z důvodné obavy, že by na svobodě v krádežích i nadále pokračoval, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Obviněnému muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.
 
Krádež kola objasněna
     Bílinští policisté dopadli zloděje, který v polovině června odcizil v Ledvicích dámské jízdní kolo. Devatenáctiletý recidivista vyrazil vstupní dveře do společné chodby činžovního domu, odkud ukradl kolo i s dětskou sedačkou.
     Není to ale jediná krádež, kterou má na svědomí, okradl dokonce i své vlastní rodiče. V pondělí ráno využil jejich nepřítomnosti v bytě, kde přespával, a z obývacího pokoje odcizil plazmový televizor v hodnotě čtyři tisíce korun. Povedenému synáčkovi, který se do křížku se zákonem nedostal poprvé, hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení.
 
Měsíce načerno odebíral elektřinu
     Až pět let by mohl v krajním případě strávit za mřížemi 46letý muž, který kradl elektřinu. Po dobu roku a půl jako vedoucí autoopravny na Teplicku odebíral neměřenou elektřinu, a to tak, že ve skladu, kde je umístěný rozvaděč, nechal přepojit propojky elektroměru, díky čemuž přístroj neregistroval spotřebu elektrické energie.
     Poškozený dodavatel proudu vyčíslil škodu na více jak čtyři sta tisíc korun, přibraný znalec pak škodu stanovil na necelých 150 tisíc korun. Policisté muže obvinili z přečinu krádeže, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
 
Teplice, 1. 7. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem