Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v bytech

LOUNY - Zaměřil se hlavně na zlaté šperky. 

Policisté pátrali po 24letém mladíkovi z Mostu, kterého měli v hledáčku jako podezřelého z několika krádeží v bytech na Lounsku. O víkendu se jej policistům podařilo vypátrat a následně zadržet na nám. Benedikta Rejta v Lounech. Trestnou činnost začal uvedený mladík páchat v říjnu minulého roku, kdy využil příhodné situace a od otce si vypůjčil klíče, na kterých byly i klíče od bytu poškozené v lounské Husově ulici. Počkal, až v bytě nikdo nebude a za pomoci zapůjčených klíčů do něj vnikl. Odcizil zlaté šperky, které následně zpeněžil v jednom lounském zlatnictví. Další skutek spáchal v Černčicích u Loun, kde v průběhu malířských prací odcizil z bytu rovněž zlaté šperky. S těmi poté naložil stejně jako v prvním případě. O několik týdnů později využil situace, kdy byl na návštěvě v cizím bytě v Lounech a v nestřeženém okamžiku odcizil kasičku s penězi, zlaté šperky a finanční hotovost v papírových bankovkách. Odcizené šperky opět prodal v lounském zlatnictví. V lednu tohoto roku, kdy byl na návštěvě u jedné známé, odcizil přehrávač MP4 a potom na poškozené vylákal její tablet a mobilní telefon. Tyto věci následně prodal různým osobám v Lounech. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla odhadnuta na 28 500 Kč. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže. Po provedených úkonech jej ze zadržení propustili na svobodu.

Zmizely stovky litrů oleje       

Policisté šetří krádež stovek litrů lehkého topného oleje, který dosud neznámý pachatel odcizil o víkendu z jednoho areálu střediska chmele na Lounsku. Zloděj vnikl na oplocený pozemek a dále do uzamčeného zděného objektu, kde si vyhlédl cisternu, ze které odčerpal 4 800 litrů lehkého topného oleje. Násilným způsobem vnikl i do další zděné budovy. Zde z cisterny odcizil dalších 5 400 litrů tohoto paliva. Způsobená škoda přesahuje 300 tisíc korun. Po pachateli policie pátrá, ve věci zahájila úkony trestního řízení.  

Vykradené auto u Penny Marketu

V pátek odpoledne se dosud neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného vozidla zn. Citröen u prodejny Penny Market v lounské ulici Josefa Fouska. Z auta odcizil koženou tašku, mobilní telefon, dioptrické brýle a jídlonosič. Poškozenému tím způsobil škodu za 7 600 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

Poškození dveří u kočárkáren 

Policisté pátrají po pachateli, který ve sklepních prostorách panelových domů v Lounech poškodil v minulých dnech patery dřevěné dveře vedoucí do kočárkáren. Nezjištěným předmětem do nich prorazil otvor, ale vniknutí dovnitř nebylo zjištěno. Způsobená škoda činí 12 200 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. 

Z rozestavěného domu zmizelo nářadí 

Dosud neznámý pachatel vnikl v minulých dnech na částečně oplocený pozemek rozestavěného domu v Podbořanech a po překonání balkonových dveří i do samotné budovy. Zajímalo ho elektrické nářadí včetně úhlové brusky, vrtačky a okružní pily. Způsobená škoda činí 16 000 Kč. Policisté případ šetří jako přečin krádeže a po pachateli pátrají.

Další krádež v neobydleném domě

Policisté šetří i krádež v neobydleném domě, který prochází rekonstrukcí, ve Volenicích na Lounsku. Ze střechy odcizil dosud nezjištěný pachatel hliníkový drát hromosvodu s držáky a z přístavku domu hliníkové trapézové plechy. Z neoploceného dvora si dále přisvojil krycí plech na septik a udírnu. Způsobená škoda přesahuje 20 tisíc korun. 

Další zprávy vyjdou až ve čtvrtek 20. března 2014.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. března 2014

 

vytisknout  e-mailem