Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v chatách

LOUNY - Kriminalitu páchal i za hranicemi okresu... 

V rukou policistů nakonec skončil 34letý muž z Lounska, který má na svědomí krádeže vloupáním hlavně do rekreačních chat. Tuto trestnou činnost nepáchal pouze v lounském okrese, ale i ze jeho hranicemi. Na Lounsku si vyhlédl malebnou vesničku Markvarec, ve které je spousta rekreačních objektů. V uplynulých měsících tam zavítal nejméně do čtyř z nich. Nejenže jejich zařízení při vloupání značně poškodil, ale z chat si pokaždé odnesl nějakou kořist. Nepohrdl např. barevným televizorem, vysavačem, varnou konvicí, mikrovlnnou troubou, ale i různým nářadím a dalšími věcmi. Celková způsobená škoda byla u případů spáchaných jen v lounském okrese předběžně odhadnuta na cca dvacet tisíc korun. Další kriminalitu páchal uvedený muž např. i v rakovnickém okrese, kde se vloupal do rekreační chaty v obci Nové Strašecí nebo přímo v Praze, kde se nestyděl v bytě okrást svoji spící přítelkyni a následně odcizenými klíči vykrást i byt její kamarádky. V tuto chvíli se nachází v policejní cele, kde vyčkává na rozhodnutí soudu o uvalení vazby poté, co byl komisařem služby kriminální policie a vyšetřování obviněn z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obviněnému podle zákona hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Podobné kriminality se uvedený muž dopouštěl i v minulosti.   

Houbaři, pozor na svá auta!

Policisté upozorňují na možné případy krádeže aut nebo vloupání do nich v souvislosti s houbařskou sezónou. Doporučují motoristům, aby svá vozidla, pokud je to jen trochu možné, nechávali zaparkovaná např. v přilehlých vesnicích než na odlehlých lesních cestách a do lesa došli raději pěšky. Dále, aby v zaparkovaných autech nenechávali žádné cennosti ani jiné věci, neboť i zdánlivě maličkost může přilákat pozornost zloděje. Platí to i o autorádiích či různých navigacích.

Jeden takový případ šetřili policisté ve čtvrtek odpoledne u obce Deštnice na Lounsku. Motorista ze Žatce zaparkoval svůj osobní automobil zn. VW Tuareg na lesní cestě a poté se vydal na houby. Když se za necelé tři hodiny vrátil, nalezl vůz vykradený. Zmizely z něj nejen osobní doklady, ale také finanční hotovost ve výši 25 000 Kč, kterou poškozený ponechal ve vozidle. Poškozením automobilu způsobil dosud neznámý poberta další škodu, předběžně odhadnutou na dalších 25 tisíc korun.  Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Z bagru zmizela nafta

V minulých dnech vyjížděli policisté šetřit do Počerad, kde byla ze zaparkovaného bagru zn. CAT 320 CL odcizena motorová nafta. Neznámý pachatel předtím překonal u stroje visací zámek palivové nádrže a následně odčerpal cca 250 litrů uvedeného paliva. Poškozené společnosti tím způsobil škodu za devět tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Z lesa se ztratilo dřevo

Policisté mají hlášenou krádež dřeva z lesní cesty vedoucí z Vítkovic na Ovčárnu na Lubenecku. Z tamní skládky zmizelo bezmála devět kubíků hlavně modřínové a pak i smrkové kulatiny. Poškozená společnost škodu vyčíslila na 16 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Řídil v zákazu

Pětapadesátiletý muž z Loun si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, neboť ve čtvrtek navečer řídil v lounské ulici SNP osobní automobil, přestože má Městským úřadem v Lounech vysloven zákaz řízení. Hlídka dopravních policistů, která řidiče kontrolovala, zjistila, že muž nesmí řídit motorová vozidla až do 25. května roku 2011. Proto jej zadržela a následně sdělila podezření. Po provedených úkonech byl dotyčný muž propuštěn na svobodu.

Louny, 20. srpna 2010

Jaromíra Střelcová 

 

 

   

 

 

vytisknout  e-mailem