Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v obchodě, už je ve vazbě

CHOMUTOV - Jednou mu krádež prošla, podruhé byl zadržen, Poškodil auto.... 

Kradl v obchodě, už je ve vazbě

Chomutovský market navštívil minulý týden 27letý obyvatel Jirkova. Poprvé sebral z regálu lahev rumu a pokladnou prošel bez řádného zaplacení. Do prodejny se pak ještě jednou vrátil a opět kradl. Tentokrát k několika lahvím alkoholu přibral ještě cukrovinky. Takto chtěl opět zmizet bez placení. Ostraha si tentokrát jeho jednání všimla a tak byl muž zadržen. Policisté následně zjistili, že za obdobné jednání stál před soudem již v lednu letošního roku. Po nezbytných úkonech skončil proto v policejní cele a na státní zastupitelství byl doručen podnět ke vzetí do vazby. Soudce rozhodl o uvalení vazby, muže proto doprovodila policejní eskorta do vazební věznice v Litoměřicích.

Poškodil auto

Protiprávní jednání 40letého muže z okresního města vyšetřují policisté. V Revoluční ulici poškodil zaparkované vozidlo. Kromě uražených zrcátek bude muset majitel vyměnit i stěrač a opravovat lak na vozidle. Škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Nadýchal 1,62 promile. Co bylo příčinou uvedeného jednání vyšetřují policisté, muž je podezřelý z  trestného činu poškození cizí věci.

Kosmetiku i bundu

Policisté v Jirkově vyšetřují jednání 33leté ženy z Chomutova.  Při návštěvě známého v Ervěnické ulici sebrala z koupelny kosmetiku a na chodbě k tomu přibrala i značkovou pánskou bundu, kterou měl muž pověšenou na skříni. Z bytu následně utekla, za sebou zanechala škodu ve výší 1200 korun.

Poškozené reklamní plochy

Policejní hlídka zdržela v sobotu dva muže ve věku 34 let z Jirkova a 28 let ze Stráže pod Ralskem. Na Pražské ulici společně pomalovali popisovačem plakátovou reklamní plochu různými nápisy. Pak přešli o kus dál a tam své jednání zopakovali. Škoda byla vyčíslena na necelých jeden tisíc korun. Oba muži si vyslechli podezření z trestného činu poškození cizí věci. 

Nejdřív kradl, pak prodával

35letý muž z Jirkova je podezřelý z krádeže. Vnikl do domu v Alešově ulici a dostal se až do mezipatra a na balkón. Tam našel odloženou ledničku, kterou odcizil. Lup obratem ruky prodal neznámému muži za částku 700 korun a peníze použil pro vlastní potřebu. Majitel vyčíslil celkovou škodu na necelé 3 tisíce korun. Při následném vyšetřování policisté z místního obvodního oddělení zjistili, že to není jeho první porušení zákona. Za krádež stál před soudem již v roce 2014, kdy byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody.  

29.března  2016

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

vytisknout  e-mailem