Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v obchodech

TEPLICKO - Recidivista za zboží neplatil; Policisté museli vyrazit dveře; Nález nevybuchlé munice. 

Kradl v obchodech

     Z přečinu krádeže byl obviněn 48letý recidivista, který kradl zboží v obchodech. Je podezřelý, že v polovině srpna odcizil společně s dalším spolupachatelem cukrovinky a alkohol v hodnotě přes 1600 korun. Poté, co jeho komplice chytil pracovník ostrahy, měl ho podezřelý fyzicky napadnout a oba lapkové z prodejny v Duchcově utekli. O měsíc později ukradl v Oseku drogistické zboží a potraviny v hodnotě přes šestnáct set korun, na útěku z prodejny se mu ale utrhlo ucho tašky a lup se mu rozsypal. Věci nechal na místě a ujel autem, v případě odsouzení hrozí v minulosti 13krát trestanému muži až tříleté vězení.

Policisté museli vyrazit dveře

     Policisté z Krupky včera dopoledne kvůli obavě o život seniorky násilně otevřeli zamčený byt. Na kolegy se obrátila paní, která už několik let pečuje o téměř stoletou ženu. Když za ní přišla, měla seniorka zamčeno a volala, že upadla a nemůže vstát. Po chvíli úplně přestala komunikovat, žena proto v obavě o její život zavolala na tísňovou linku. Hlídka musela vyrazit dveře, uvnitř bytu kolegové našli vysílenou ženu, kterou předali do péče lékařů.

Nález nevybuchlé munice  

     Včera před polednem se na policisty obrátil sběratel starých podkov, který v lese u Ohníče hledal s detektorem kovů pozůstatky po těžbě dřeva s pomocí koní. V lese našel předmět připomínající granát, což potvrdil i přivolaný pyrotechnik, který nevybuchlý dělostřelecký granát ráže 37 mm zajistil a v bezpečné vzdálenosti od obce odpálil. Muž se zachoval naprosto správně, když na místo přivolal policii. Pokud lidé najdou jakoukoliv starou munici nebo zbraně, v žádném případě by s nimi neměli manipulovat. V takovém případě je vhodné místo označit a zajistit tak, aby bylo zabráněno přístupu jiných osob k nálezu a poté ihned kontaktovat policisty.

20. 12. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem