Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v obchodech

TEPLICKO - Bral alkohol i kosmetiku; Zmizely žulové desky; Vykradená garáž... 

Kradl v obchodech

     Až tříleté vězení hrozí 25letému recidivistovi, který kradl zboží v obchodech. V pondělí odpoledne odcizil v teplickém supermarketu lahev slivovice, kondomy, bonboniéru a kosmetiku a se zbožím v hodnotě přes osm set korun prošel pokladní zónou, aniž by za něj zaplatil. Dvakrát kradl i v minulém týdnu, kdy ve stejném obchodu odcizil lahev kubánského rumu, cestovní nabíječku, reproduktor, power banku a kosmetiku, v tomto případě byla škoda vyčíslena na více jak dva a půl tisíc korun, další den zase ukradl instantní kávu za necelých tři sta korun. Policisté lapkovi sdělili podezření z přečinu krádeže a během 48 hodin ho předvedou před soudce, který rozhodne o druhu a výši trestu.

 

Zmizely žulové desky

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do areálu stavebnin na Teplicku. Z pozemku odcizil tři žulové desky a asi se přitom řádně zapotil, protože jedna vážila kolem 150 kilogramů. Škoda byla vyčíslena na více jak deset tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Vykradená garáž

      Garáž v Újezdečku vykradl neznámý zloděj, který majiteli způsobil škodu téměř třicet tisíc korun. Zloděj po překonání vrat vnikl dovnitř a podle trestního oznámení odcizil čtyři jízdní kola, střešní box, dva disky s pneumatikami a další věci za dvaadvacet tisíc, dalších sedm tisíc bude muset poškozený zaplatit za opravu zničených vrat a věcí, které pachatel uvnitř poškodil. Pokud se zloděje podaří vypátrat, bude se zodpovídat ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až dva roky vězení.

 

Krádež v klenotnictví

     Dva zlaté prstýnky odcizili neznámí pachatelé z klenotnictví v Teplicích. Muž a žena požadovali po prodavačce předvedení šperků a v nestřeženém okamžiku z plata odcizili dva prsteny v hodnotě devět tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po podezřelých, kterým hrozí až dva roky vězení, intenzivně pátrají.

 

 

22. 2. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem