Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v obchodech

TEPLICKO - Zajímala ho hlavně kosmetika; Za volantem neměl co dělat... 

Kradl v obchodech

     Sdělením obvinění z přečinu krádeže skončilo jednání 25letého muže, který opakovaně kradl zboží v bílinských obchodech. Zřejmě se spoléhal na to, že škody byly vždy pod pět tisíc korun a jeho chování tak bylo pokaždé kvalifikováno jako přestupek. Byl přistižen při šesti krádežích, v obchodech bral vždy kosmetiku, kterou chtěl zřejmě prodat, bylo mu také prokázáno odcizení několika balení zateplovacích fasádních desek, které vzal u rekonstruovaného domu. Policisté jednotlivé skutky sloučili a sečetli celkovou škodu, která přesáhla pětitisícovou hranici, takže teď už bude jeho jednání řešit soudce, který může poslat lapku až na dva roky do vězení.

     O rok déle může strávit za mřížemi 33letý recidivista, který minulý týden odcizil v teplickém supermarketu 140 balení bonbónů různých značek, které bez zaplacení pronesl pokladní zónou ve svém batohu. Sladkosti za více jak 2700 korun mu ostraha zabavila, v minulosti čtyřikrát trestaný muž si už převzal sdělení podezření z přečinu krádeže.

Za volantem neměl co dělat

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude před soudem zodpovídat 21letý muž, kterého v noci z pátku na sobotu zastavila policejní hlídka v Teplicích. Řidič osobního vozidla nejen, že má rozhodnutím městského úřadu až do příštího roku zakázáno sednout si za volant, navíc nikdy nevlastnil řidičské oprávnění a k tomu byl v době kontroly pod vlivem pervitinu. V případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Drahé zdřímnutí

     O čtyři tisíce, doklady, mobil a platební kartu přišel muž, který si v noci ze soboty na neděli zdříml na lavičce. Zmožen alkoholem usedl na lavičku v Dubí, kde na několik hodin usnul, když se pak probudil, zjistil, že mu neznámý zloděj ukradl brašničku, kterou měl pověšenou na krku, zůstal mu na něm jen popruh. Celkovou škodu okradený vyčíslil na šest tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Vandal poškrábal auto

     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v Teplicích poškodil zaparkované auto. Z nezjištěného důvodu poškrábal lak na obou stranách vozidla, majitelka vyčíslila škodu na dvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za který trestní zákoník stanoví až roční trest odnětí svobody.

24. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem