Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v restauraci i z náklaďáku

MOSTECKO - V hospodě vzal mobil, z kabiny vozu batoh; U bytu vykopl dveře a odnesl sedačku. 

Policisté mosteckého územního odboru objasnili dva případy krádeží, kterých se dopustil neznámý pachatel. V jedné mostecké restauraci odcizil mobilní telefon a z kabinky nákladního vozidla odnesl batoh. Policie totožnost neznámého odhalila a nyní obvinila 31letého muže z Litvínova z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Už v minulosti kradl a byl odsouzen nepodmíněným trestem za majetkový delikt.
Muž měl v jedné mostecké restauraci odcizit ze skříně v místnosti pro personál volně odložený mobilní telefon. Ten následně hned po krádeži zastavil v jedné litvínovské zastavárně. Tam ho již policisté nezajistili, ale vypátrali nového majitele, který si mobil v zastavárně koupil. Telefon byl zajištěn a bude vrácen zpět poškozené, která jeho hodnotu odhadla na částku 4 500 korun.
Obviněný má mít na svědomí i krádež batohu z nákladního vozidla. V Janově šel kolem jedné prodejny, kde si všiml stojícího vozidla, u kterého řidič vykládal v zadní části zboží. Zjistil, že kabinka vozu je odemčená, vnikl do ní a z ní měl odcizit odložený batoh. S tím se poté z místa rychle vzdálil. V nedalekém parku batoh podrobil prohlídce, peněženku si ponechal. Batoh poté položil k plotu u jedné ze zahrádek, kde ho našla náhodná chodkyně, která batoh odevzdala na policii. V peněžence Litvínovan našel finanční hotovost ve výši 4 000 korun, které údajně utratil pro vlastní potřebu. S ohledem na minulý trest obviněnému Litvínovanu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

V bytě, kde dříve bydlel, vykopl dveře a odcizil sedačku
Z trestného činu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody obvinil vyšetřovatel mostecké policie dva muže ve věku 23 a 26 let, oba z Ústecka. Ti měli spolu odcizit v jednom bytě v Litvínově rozkládací sedací soupravu. Mladší z dvojice v bytě v minulosti bydlel a po odchodu měl sedačku prodat majiteli bytu. Když si přišel jednoho dne pro své věci, dostal je od majitele. Ten odešel poté na nákup, a když se vrátil, zjistil, že má u bytu vyražené dveře a z pokoje zmizela sedací souprava, kterou si měl odkoupit od obviněného. Poškozený majitel bytu vyčíslil způsobenou škodu na částku devět tisíc korun. Stíhání obviněných je vedeno na svobodě a dvojici za vstup do cizí domácnosti hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.  

Čtyři motoristé měli pozitivní testy na drogy
V síti policejních kontrol skončili čtyři motoristé, u nichž bylo orientačními testy zjištěno podezření na užití návykové látky. V ulici Jana Kříže policisté hlídkové služby zastavili 26letého Mostečana při řízení osobního vozidla VW, který měl pozitivní test na canabis. Pozitivní test na amfetamin měla 36letá žena z Lounska, která neunikla silniční kontrole na mosteckém sídlišti Zahradní. Policisté obvodního oddělení Most Zahradní kontrolovali řidiče z Chomutova ve večerní době v Mostě, i on měl pozitivní výsledek testu na drogy. Poslední řidič byl zastaven na ulici Rudolická. Provedený test na návykové látky ukázal na přítomnost metamfetaminu. Všichni motoristé se podrobili odběrům krve. Policie v Mostě všem čtyřem předala záznamy o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení.

nprap. Ludmila Světláková
Most 18. května 2020

vytisknout  e-mailem