Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl ve firmě

CHOMUTOV - Zaměstnavatele připravil o peníze, Zloděj v komoře.... 

Kradl ve firmě
Z krádeže je podezřelý 42letý muž z okresního města. Na noční směnu přijel do zaměstnání automobilem, do kterého postupně ukryl téměř 100 kg odřezků z výroby. Ostraha podniku muže při odjezdu zadržela. Zástupci poškozené firmy vyčíslili škodu na 6300 korun. Krádež šetří policisté z místního obvodního oddělení.
 
Zaměstnavatele připravil o peníze
38letýmuž z Mnichova Hradiště využil příležitosti a při návštěvě v Chomutově vybral z bankomatů peníze, které patřily jeho zaměstnavateli. Využil skutečnosti, že mu byla jako řidiči společnosti svěřena platební karta a v sedmi případech vybral hotovost ve výši 34 tisíc korun. Získané peníze použil pro vlastní potřebu. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu zpronevěry. Za uvedený čin může soud poslat pachatele až na dva roky do vězení.
 
Zloděj v komoře
Vloupání do komory v mezipatře domu vyšetřují policisté z okresního města. Žena z Kostnické ulice oznámila, že zloděj překonal zámek, vnikl dovnitř a sebral nejen různé pracovní nářadí, stroje, dlažbu, ale bez povšimnutí nenechal ani uložená značková archivní vína. Zloději se hodilo opravdu všechno, zmizelo totiž i záchodové prkénko. Poškozená vyčíslila škodu na 14 tisíc korun.
 
Objasněné vloupání
Chomutovští policisté pátrali po totožnosti neznámého zloděje, který se v loňském roce vloupal do firmy ve Ctiborově ulici. Tehdy zmizel obráběcí stroj, přepravky, rozvaděče, palety a další věci. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 121 tisíc korun. Policisté zjistili, že uvedené vloupání má na svědomí 28letý Chomutovák. Tehdy mu asistovali při krádeži další tři muži ve věku 23, 30 a 27 let. O několik dní později se pachatel do Ctiborovy ulice vypravil znovu. Tentokrát mu dělal společnost 21letý mladík. Vnikli do sousední budovy a z areálu odcizili kontejner za 3 tisíce korun. Obvinění z krádeže si převzali všichni, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Pachatel je ve vazbě
V policejní cele skončil 26letý muž z Jirkova. V měsíci lednu poškodil venkovní klimatizaci u prodejny na sídlišti Písečná v okresním městě. Znehodnocením vznikla škoda za 180 tisíc korun. Obvinění z trestných činů krádeže a poškození cizí věci si pachatel převzal. Policisté dále zjistili, že obdobného jednání se dopustil již v listopadu loňského roku. Tehdy také poškodil venkovní klimatizaci u jirkovského marketu a to hned dvakrát. Tady škoda přesáhla půl milionu korun. Vzhledem k mužově minulosti, kdy v roce 2008 byl za krádeže odsouzen Okresním soudem Chomutov k podmínečnému trestu, skončil po zadržení v policejní cele a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz soudce byl následně eskortován do vazební věznice v Litoměřicích.
 
Dva vykradené balkony
Na balkon panelového domu v Jirkově vnikl neznámý zloděj. Majitelce zmizelo vyprané prádlo, které na balkoně sušila. Hodnotu odcizených věcí stanovila na necelých 5 tisíc korun. Ke druhému vloupání došlo na chomutovském sídlišti. Poškozený uvedl, že zloděj odnesl různé součásti pánského a dětského oblečení za téměř 3500 korun. Krádeže šetří jirkovští a chomutovští policisté.
 
30. ledna 2012 
Nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem