Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kradl všude a všechno

BRNO: Zřejmě se mu stýská po vězeňské cele 

Brněnským kriminalistům se podařilo objasnit další sérii krádeží odložených věcí. Patnáct případů má na svědomí dvacetiletý mladík z Brna.
Přibližně tři měsíce navštěvoval různé instituce a bral elektroniku, oblečení, alkohol i potraviny, v podstatě vše, co lze zpeněžit a samozřejmě také peníze. Seznam navštívených objektů je opravdu pestrý. Podezřelý kradl v obchodech, v kancelářích ve sportovních institucích, v restauracích, klubech i v galérii.. V některých případech se do objektů vloupal, jindy vzal, co mu jen přišlo pod ruku. Například patnáctitisícovou škodu způsobil v obchodním domě v ulici Netroufalky, kde odcizil dvoje brýlové obroučky. Z nezajištěné šatny v budově plaveckého bazénu základní školy odcizil z bundy peněženku s doklady a finanční hotovostí pět tisíc korun. Z kanceláře firmy v ulici Jaselské si odnesl dataprojektor v hodnotně patnáct tisíc korun. Celková škoda se tak vyšplhala na  bezmála 130 000 korun.
Ke všem skutkům se mladík doznal a uvedl, že  peníze, které odcizil i peníze, které získal za odcizené věci, užil pro vlastní potřebu. Doklady a platební karty vyhazoval, odcizené věci prodával většinou náhodným osobám.
Za krádeže byl mladík již v minulosti odsouzen a ve vězení strávil několik měsíců. Nyní mu může hrozit trest odnětí svobody až na tři roky.
 
zvukový záznam:  kradeze4.3.mp3
 
nprap. Andrea Procházková

vytisknout  e-mailem