Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl zaměstnanec

TEPLICKO - Ukradený mobil prodal; Další úvěrový podvod; Na dávky neměla nárok... 

Kradl zaměstnanec

     Z přečinu krádeže byl obviněn 31letý zaměstnanec firmy, který pracoval jako řidič přepravní společnosti. Z budovy v areálu firmy odcizil zásilku, ve které byl mobilní telefon, balík si pak odvezl domů a rozhodl se, že mobil zpeněží. Telefon v hodnotě přes 21 tisíc korun pak prodal prostřednictvím inzertního serveru na internetu za deset tisíc, v případě, že bude uznán vinným, hrozí mu až dvouleté vězení.

Další úvěrový podvod

     Vyšetřování dalšího z řady úvěrových podvodů v těchto dnech ukončili tepličtí kriminalisté. Z přečinu úvěrového podvodu byl obviněn 30letý muž, který ve dvou případech požádal prostřednictvím prodejce elektro zboží o poskytnutí revolvingového úvěru na nákup mobilních telefonů. V prvním případě si koupil mobil za necelých dvanáct tisíc, k tomu z vydané kreditní karty s úvěrovým rámcem vybral přes pět tisíc korun. Další půjčku uzavřel během následujících dvou týdnů, v tomto případě si „dopřál“ mobilní telefon v hodnotě 15 tisíc, smluvně stanovené splátky ale nehradí. Navíc bylo zjištěno, že v žádostech uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu, poškozené společnosti způsobil škodu přes třicet tisíc korun, pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Na dávky neměla nárok

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 35letá žena z Teplicka, která připravila stát o desítky tisíc korun. Při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila, že v bytě, na který se příspěvek vázal, je hlášená k pobytu další společně posuzovaná osoba. Tím zavinila, že jí byla neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení, za necelé tři roky si tak nezákonně „přilepšila“ o téměř 63 tisíc korun, za což jí v případě odsouzení hrozí až pět let za mřížemi.

Zloděj odnesl i králíky

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do kůlny u rodinného domu. Odcizil z ní křovinořez, z přilehlé králíkárny pak majiteli zmizeli dva králíci. Celková škoda byla vyčíslena na čtyři tisíce korun, pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu za přečin krádeže až dvouleté vězení.

19. 4. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem