Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl železo

LOUNY - Skončil na policejní služebně. 

Na cizí parcelu v ul. Červenka v Žatci zavítal v minulých dnech 31letý tamní muž. Překonal drátěné oplocení a následně z pozemku odcizil železné trubky, vlnitý plech a železnou rohož. Škoda, kterou způsobil, byla odhadnuta na 800 Kč. Policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.
 
Zpronevěřil věci a peníze
 
Sedmadvacetiletého muže z Chomutova stíhá policejní komisař z trestného činu zpronevěry. Uvedeného skutku se dopustil již v minulém roce, kdy po přechodnou dobu bydlel v jednom rodinném domě na Lounsku pod příslibem, že tam bude vykonávat dohodnuté stavební práce. Z nakoupeného materiálu zpronevěřil několik pytlů lepidel, plechovky s barvou a štětku na malování. Dále slíbil opravit dětský minibake, který odvezl, ale už jej nevrátil. Policejní komisař uvedeného muže obvinil i z dalšího skutku, kterého se dopustil rovněž v minulém roce se stejným scénářem. Při provádění stavebních prací na jedné chalupě poblíž Loun nakoupil ze svěřených 40 000 Kč materiál za 38 753 Kč s tím, že zbytek peněz užil pro svoji potřebu a dále z nakoupeného materiálu zpronevěřil několik kbelíků mnichovské fasádní barvy a omítky. Poškozeným způsobil škodu za celkem 22 171 Kč. Obviněný je vyšetřován na svobodě, pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.   
 
Obohatil se podvodem
 
Z trestného činu podvodu stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování 36letého muže z Tábora. Obviněný se uvedeného přečinu dopustil tím, že ze svého počítače uveřejnil na sociální síti profil pod smyšleným ženským jménem a následně požadoval od poškozeného zaslat na tři různé bankovní účty, které si k tomuto účelu založil, finanční prostředky v celkové výši 113 500 Kč. Peníze vylákal na poškozeném za účelem osobního obohacení pod různými záminkami (použití peněz na opravu automobilu, na úhradu léčby či na cestu za poškozeným). Pod příslibem budování dalšího osobního vztahu a vrácení peněz poškozený finanční prostředky na uvedené účty zaslal. Dosud mu podvodník žádné peníze nevrátil. Obviněnému hrozí odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. Je stíhán na svobodě.   
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 7. července

vytisknout  e-mailem