Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl železo, byl obviněn

LOUNY - Na svědomí má i další trestnou činnost. 

V rukou policistů skončil šestadvacetiletý muž z Loun, který na přelomu srpna a září opakovaně kradl v areálu několika firem v Dobroměřicích u Loun železo. Neuzamčenými vraty vjel osobním vozidlem do objektu a minimálně ve dvou případech odcizil volně ložené železné konstrukce na paletách u výrobních hal. Kradené železo následně zpeněžil ve sběrně odpadových kovů na Lounsku. Poškozené firmě tím způsobil škodu za téměř 60 tisíc korun. Dalšího protiprávního jednání se uvedený muž dopustil v polovině září. Tehdy okradl v Lounech jednadvacetiletého mladíka. Když se s ním před domem svého známého pustil do rozhovoru, ukázal mu poškozený svůj mobilní telefon v hodnotě cca 10 000 Kč. Než stačil mladík zareagovat, sebral mu jej poberta z ruky, nasedl do auta a z místa odjel. V těchto dnech zahájil proti němu policejní komisař trestní stíhání. Muže obvinil z trestného činu krádeže. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. V páchání trestné činnosti není obviněný žádným nováčkem, za sebou má pestrou kriminální minulost.

Objasněné vloupání do hospody

Policistům se podařilo objasnit vloupání do hospody ve Veltěžích u Loun. Ze 7. na 8. září tohoto roku se do provozovny vloupal 44letý muž z Lounska. Tehdy s dosud neustanoveným spolupachatelem přelezli oplocení objektu a oknem na toaletě vnikli dovnitř. Přisvojili si hlavně alkoholické nápoje, cukrovinky a další drobné zboží. Dále odcizili chladicí zařízení, suchý chladič, plastové přepravky, finanční hotovost, cigarety z automatu, který předtím vypáčili a další věci. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 60 tisíc korun. Část odcizených věcí policisté zajistili v bytě dotyčného. Policejní komisař jej obvinil z trestného činu krádeže a stíhá jej na svobodě.

Krkavčí otcové naplatí na syny  

Z trestného činu zanedbání povinné výživy stíhá policejní komisař čtyřicetiletého muže z Lounska. Ten úmyslně neplatí od května minulého roku výživné na svého syna, který žije u matky v Žatci. Na rozsudek Okresního soudu v Lounech, který mu na dítě určil platit 1 500 Kč měsíčně, nedbá a rovněž tak ignoruje zákon o rodině. Jeho dluh na výživném k rukám matky činí 22 500 Kč.

Ze stejného trestného činu obvinil komisař služby kriminilální policie a vyšetřování i 37letého muže ze Žatce. Obviněný řádně neplní svoji vyživovací povinnost k synovi, i když ji má stanovenou rozsudkem Okresního soudu v Lounech. Výživné neplatí dotyčný přes rok a jeho dluh tak činí 14 000 Kč. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

Podvod s úvěry

Celkem 9 lidí podvedl 33letý muž z Lounska, když na nich, pod různými smyšlenými záminkami, vylákal jako obchodní zástupce jedné finanční společnosti sjednání úvěrových smluv s tím, že s penězi bude disponovat on. Vlastně je přemluvil je k tomu, aby si vzali půjčky, že je bude za ně platit. Je až s podivem, že uvedených devět lidí se opravdu nechalo přesvědčit a do riskantního obchodu s dotyčným vstoupilo. Poškození si pak sjednali úvěrové smlouvy na finanční částky v celkové výši nejméně 357 000 Kč. Povinné splátky však obchodní zástupce neplatil vůbec nebo jen částečně. V těchto dnech byl policejním komisařem obviněn z podvodu, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Je vyšetřován na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 13. listopadu 2013    

vytisknout  e-mailem