Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradla a kradla

MOST - Soud ji poslal do vazby; Z kamionu zmizelo tisíc litrů nafty. 

Policisté v Hamru vypátrali dvojici, která se v Janově vloupala do bytu. K vloupání došlo na konci roku, kdy poškozený majitel odešel z bytu. Po návratu si všiml, že měl doma nezvaného hosta. Svědčily o tom poškozené dveře a zámek. Uvnitř doma zjistil, že mu z bytu zmizelo nářadí a kosmetika. Okradený případ oznámil policii a škodu vyčíslil na částku vyšší než pět tisíc korun. Policie šetřením odhalila osoby, které mají mít krádež vloupáním na svědomí a sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody 25letému muži a 22leté ženě. Lup nebyl již zajištěn, ten dvojice, která byla již v minulosti za krádeže odsouzena, prodala.

 

Stejná dvojice má mít na svědomí i krádež kočárku. V jednom panelovém domě v obci Janov na Litvínovsku  si všimla odloženého dětského kočárku a odcizila ho. Následně kočárek prodala jedné ženě. Ta však zjistila na sociálních sítích, že kočárek je kradený a původní majitelku kontaktovala. Kočárek pak poškozené vrátila na policejním oddělení. Podezřelý muž i žena si od policistů odnesli záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve spolupachatelství s ohledem na svoji kriminální minulost.

 

Výše uvedená žena v krádežích pokračovala i v lednu. Minulý týden se v Janově vloupala do bytu a odcizila tam cigarety a další věci. Na místě byla přistižena a poté zadržena policií, která byla do domu přivolána. Krást měla i v jiném domě, kde vnikla do bytové komory a z ní odcizila tašku s několika páry bot. Škodu poškození vyčíslili na částku 2 200 korun. Navíc u sebe přechovávala cizí platební kartu. Vyšetřovatel 22letou ženu z Litvínova obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a státnímu zástupci podal podnět k vazebnímu stíhání. Okresní soud v Mostě ženu do vazby poslal koncem týdne. Za toto jednání jí hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody. 

 

Do vězení se mu asi nechtělo
Příkaz soudu nerespektoval 51letý muž z Mostu. Již v listopadu měl nastoupit výkon trestu odnětí svobody, což neučinil. Výzvu k nástupu výkonu trestu si prokazatelně převzal do vlastních rukou. Okresní soud následně vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a policisté mostecké hlídkové služby ho zastihli minulý týden v podvečerních hodinách doma v Mostě a muže zadrželi. Navíc mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Z kamionu zmizelo tisíc litrů nafty
Nepříjemné zjištění čekalo řidiče kamionu ze zahraničí, který projížděl naším okresem a zaparkoval na noc na parkovišti v obci za Mostem. V pondělí zjistil, že někdo překonal uzamčené víčko palivové nádrže a z ní odčerpal tisíc litrů motorové nafty. Poškozený cizinec vyčíslil škodu na částku 30 000 korun a krádež pohonných hmot ohlásil mostecké policii.  

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 17. ledna 2017

 

vytisknout  e-mailem