Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradla jako straka

TEPLICE - Policisté zlodějce sečetli způsobené škody; Pokusili se podvést policisty i pojišťovnu a další zprávy. 

Kradla jako straka
     Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Toto přísloví neměla na paměti 22letá žena, která opakovaně kradla v různých prodejnách na Teplicku. Brala vše, co jí přišlo pod ruku – kosmetiku, bižuterii, potraviny i drobnou elektroniku. Od začátku roku byla přistižena při krádežích celkem osmkrát, protože se vždy jednalo menší škodu, byly jednotlivé skutky prošetřovány jako přestupky proti majetku. Policisté nyní jednotlivé škody sečetli, a došli k částce 5558 korun. Ženě bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže, za který jí v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Pokusili se podvést policisty i pojišťovnu
     Z trestného činu podvodu byli obviněni dva muži, kteří loňského roku oznámili na policii dopravní nehodu. Jeden z řidičů tehdy údajně nezvládl řízení a střetl se s protijedoucím vozidlem druhého účastníka. Následně oba řidiči uplatnili z titulu uzavřeného havarijního pojištění a pojištění odpovědnosti náhradu škody na pobočce pojišťovny. Na podkladě provedeného šetření však bylo zjištěno, že vznik a průběh dopravní nehody, tak jak byla deklarována policii a později pojišťovně je nereálný a řidiči se tak pokusili způsobit škodu pojišťovně v celkové výši přesahující 360 tisíc korun.
 
Z kamionu vzal chipsy
     Dosud neznámý pachatel se v obci Velvěty vloupal do nákladového prostoru zaparkovaného nákladního vozidla. Řidič kamionu uvedl, že pachatel odcizil 4 krabice se smaženými bramborovými lupínky a jednu krabici poškodil. Mlsný lapka způsobil celkovou škodu ve výši 1 tisíc korun, policisté věc vyšetřují jako trestný čin krádeže.
 
Za stavebnin zmizela nafta
    Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do areálu stavebnin v Teplicích. Ze skladu následně odcizil tři barely s motorovou naftou a několik balení penetračního nátěru. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun, pachateli v případě dopadení hrozí za trestný čin krádeže až dvouleté vězení.
 
Krádež disků
     Dosud neznámý pachatel odcizil v Teplicích z motorového vozidla zn. Ford Fiesta 4 disky z lehkých slitin včetně letních pneumatik. S sebou si lapka odnesl i zajišťovací matice kol. Poškozený vyčíslil škodu na 8500 korun, policisté věc vyšetřují jako trestný čin krádeže.
 
Teplice 25. 6. 2010

 

vytisknout  e-mailem