Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradla v chatách

LOUNY - Skončila na policejní služebně. 

V rukou policistů skončila 25letá žena z Loun, která opakovaně kradla v zahrádkářských koloniích. Koncem minulého roku vnikla do jedné zahrady s chatou v Dobroměřické ulici, odkud si přisvojila spací pytle, polštáře, stan, rádio, ventilátor a další věci, vše v hodnotě 4 000 Kč. O několik dní později se vloupala v téže ulici do další zahradní chatky. V tomto případě odcizila mikrovlnnou troubu, rychlovarnou konvici, pracovní kolečka a další věci, čímž způsobila škodu přesahující dva tisíce korun. Poslední skutek spáchala 5. ledna odpoledne v lounské ulici K Velodromu. Přelezla drátěný plot u jedné zahrady, rozbila skleněnou výplň okna a vnikla dovnitř. Byla ale přistižena majitelkou, která přivolala policisty. Poškozením stačila napáchat škodu za více než 800 Kč. Policejní hlídka na místě činu mladou ženu zadržela a provedla u ní dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která byla pozitivní. Policisté jí naměřili 1, 68 promile alkoholu v dechu. Umístili ji do cely předběžného zadržení a po vystřízlivění jí ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Po provedených úkonech ji propustili na svobodu.

Opilý neřidič usedl za volant

V úterý, krátce po půlnoci, kontrolovali policisté ve směru od obce Třeskonice do Tuchořic osobní automobil zn. Ford Escort. Zjistili, že vůz řídí 28letý muž z Lounska, který není držitelem řidičského oprávnění. Navíc mu policisté provedenou dechovou zkouškou naměřili 1, 28 promile alkoholu v dechu a následně 1, 21 promile. Dalším šetřením rovněž zjistili, že mladík užíval vozidlo bez souhlasu majitele. Zakázali mu další jízdu a předvolali jej na policejní služebnu, kde mu již ve střízlivém stavu sdělili podezření z trestných činů neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. 

Krkavčí otcové  

Rozhodnutí soudu o výživném a zákon o rodině ignoruje 39letý muž z Lounska. Od dubna letošního roku totiž úmyslně neplatí výživné na svého syna, který žije s matkou v jedné obci u Loun. Jeho dluh již přesahuje 16 000 Kč. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování již krkavčího otce obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy.

Ze stejného trestného činu stíhá policejní komisař i 37letého muže z Rakovnicka. Ten si neplní vyživovací povinnost na svého syna a dceru, kteří žijí s matkou na Lounsku. V tomto případě dluží obviněný matce dětí nejméně 11 000 Kč. 

Na svou dceru neplatí výživné ani 36letý otec z Loun. Od listopadu roku 2011 do současné doby mu dluh narostl již na 23 800 Kč. I v tomto případě jej policejní komisař obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy. Trestní zákoník ukládá za tento přečin až dvouleté odnětí svobody. Všichni obvinění  jsou vyšetřováni na svobodě.

Krádež nafty z osobního auta

O tom, že motorová nafta se nekrade pouze z kamionů, se mohl přesvědčit majitel osobního automobilu zn. Ford Focus, kterému dosud neznámý pachatel propíchl palivovou nádrž a odčerpal 25 litrů motorové nafty v hodnotě 1 925 Kč. Událost se odehrála v Postoloprtské ulici v Lounech. Policisté již případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 8. ledna 2014

 

vytisknout  e-mailem