Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli a okrádali

LOUNY - Skončili v rukou policistů. 

Na policejní služebně skončila dvojice výtečníků, která v průběhu července okradla dva poškozené v prostorách lounského Kauflandu a dále kradla v Městské knihovně v Lounech. Dne 13. 7. se mladík (87. ročník) a žena (85. ročník), po společné domluvě, vydali k lounskému Kauflandu, kde pod záminkou rozměnění peněz oslovili staršího muže. Ten se jim snažil vyhovět, a poté co peněženku vrátil na sedačku, mu ji hbitá zlodějka ukradla. Poškozenému vznikla škoda za 1 650 Kč. O den později povedená dvojice kradla v knihovně. V nestřeženém okamžiku odcizili z místnosti veřejného internetu finanční hotovost ve výši 1 197 Kč. V páchání trestné činnosti pokračovali aktéři opět v lounském Kauflandu. V prodejně okradli ženu středního věku, které z nákupního košíku odcizili igelitovou tašku s peněženkou. Způsobili jí tím škodu přesahující 15 000 Kč. Uvedený muž se těchto skutků dopustil i přesto, že byl již v minulosti za krádeže odsouzen. Nyní byli oba výtečníci obviněni z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jsou vyšetřováni na svobodě.

Výtržník obviněn

V minulých dnech obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 23letého mladíka z Lounska, který 17. července v lounské ulici ČSA napadl staršího muže. Pod vlivem alkoholu a návykových látek zastavil v dopoledních hodinách jeho vůz, násilím poškozeného vytáhl z auta a fyzicky jej napadl. Poškozený utrpěl zranění v obličejové části hlavy, bez vystavení pracovní neschopnosti. Vyšetřovatel proti němu zahájil trestní stíhání z přečinu výtržnictví a z pokusu přečinu ublížení na zdraví. Vyšetřuje jej na svobodě.    

Podvedl zákazníky

Z trestného činu zpronevěry obvinil policejní komisař 36letého muže ze Žatce, který ve třech případech podvedl svoje zákazníky. Uzavřel s nimi dohody o stavebních pracích na rekonstrukcích jejich bytů, převzal zálohy, ale stavební a zednické práce provedl jen zčásti. Svěřené finanční prostředky pak použil pro vlastní potřebu, peníze nevrátil, práce nedokončil a slíbený materiál nedodal. Tímto jednáním způsobil škodu za celkem 42 000 Kč. Obviněný je vyšetřován na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouleté vězení.

Kradli na cizím

Dvojice mladíků (91. a 84. ročník)z Mostecka skončila v rukou policistů poté, co koncem března kradla na pozemcích rodinných domů na Lounsku. Pomocí ukradeného nářadí se uvedení aktéři v obci Charvátce vloupali do přístavku a dílny, ze kterých odcizili desítky metrů prodlužovacího kabelu, který následně vypálili a získanou měď zpeněžili ve sběrných surovinách. Jsou stíháni z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, jejich vyšetřování je vedeno na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 10. srpna 2015

  

vytisknout  e-mailem