Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradli čokolády i tablety na praní

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Recidivisté kradli v potravinách.  

 

V rozmezí čtyř hodin v pondělí 10. února vyjížděli policisté ke třem zadrženým zlodějům v prodejnách potravin v Uherském Hradišti. V jednu hodinu po poledni prošel mladík s batohem bez placení kolem pokladny v prodejně v ulici Obchodní. Pracovník ostrahy se jej snažil zastavit, protože věděl, že v batohu nese nezaplacené zboží. Mladík jej ale napadl pěstí. Na pomoc mu přišel jeho kolega, ale i toho mladý muž udeřil pěstí. Pracovníci ostrahy i přesto muže zadrželi a přivolali policisty. V batohu, který měl mladík na zádech, byly čokolády za 3 700 korun. Policisté jej eskortovali na policejní oddělení, kde mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za který mu za zákona hrozí vězení až na tři roky. Zadržený muž se v posledních třech letech již dopustil krádeže.

Za necelé dvě hodiny volaly policisty prodavačky z obchodu na Masarykově náměstí. Přistihly tam ženu, která si do své tašky schovala dětské pití za 15 korun, které pronesla bez zaplacení. Policisté zjistili, že jde o dvacetiletou ženu z Uherskohradišťska, která má soudem uložen podmíněný trest za spáchání krádeže. Policisté jí ještě odpoledne sdělili podezření ze spáchání krádeže.

V pět hodin odpoledne vyjížděli policisté opět do prodejny v ulici Obchodní. Ostraha tam zadržela muže, který do batohu naskládal několik balení tablet na praní a sáček s kávou. Celkově kradl věci za 1800 korun. I tento zadržený jednačtyřicetiletý muž ze zahraničí byl již v posledních třech letech za krádež trestán.


 

11. únor 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem