Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradli hlavně elektrické nářadí

JABLONECKO - Koncem uplynulého týdne došlo ke dvěma případům krádeží, kdy se zloději zajímali o různé druhy ručního elektrického nářadí. 

V noci z pátku na sobotu se někdo vloupal do jedné prodejny v Železném Brodě. Po rozbití spodní skleněné výplně vchodových dveří vnikl dovnitř, kde měl volný průchod do všech prostor. V kanceláři se pokusil elektrickou bruskou dostat do trezoru, ale poškodil jen jeden pant. Z dílny odcizil kromě brusky také aku šroubovák značky Makita, aku vrtačku značky Narex, příklepovou vrtačku značky Metabo, kotoučovou pilu značky Narex a mobilní telefon. Celková škoda byla vyčíslena na částku 12 500 korun.
Za přečin krádež spáchanou vloupáním hrozí pachateli až dva roky za mřížemi.

Také v Proseči nad Nisou během posledních několika dnů řádil zatím nezjištěný poberta. Vnikl do volně přístupné chodby v prvním patře jednoho objektu v rekonstrukci a odcizil aku šroubovák značky Metabo se třemi bateriemi a plastovým kufrem. V prvním patře našel a ukradl vrtačku značky Bosch i s plastovým kufrem. Elektrické spotřebiče i kufry byly zelené barvy. Celková škoda byla stanovena na částku 17 000 korun.
V tomto případě hrozí pachateli za přečin krádež trest odnětí svobody až na dva roky.
 

2. 11. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem