Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli jako straky

TEPLICKO - Muž a žena kradli v celém okrese; Nakonec utekl s prázdnou... 

Kradli jako straky

     Z několika krádeží je podezřelá dvojice spolupachatelů, kterou tvořili 29letý muž a 25letá žena.  Koncem dubna odcizili ve směnárně v Dubí poškozenému z peněženky sedm tisíc a 110 eur a z místa utekli. O dva týdny později odcizili v zastavárně v centru Teplic notebook a v krádežích pokračovali i v červnu. Jednou muž kradl sám, v teplické zastavárně předstíral zájem o koupi šperků a v nestřeženém okamžiku odcizil z předváděcí kazety zlatý prsten, o dva dny později se do zastavárny vrátil s ženou a stejným způsobem ukradl další prsten, který předal své spolupachatelce.

     Další krádeže se muž dopustil v Krupce, kde nasedl k poškozené ženě do auta a chtěl po ní, aby ho odvezla na náměstí, v nestřeženém okamžiku jí pak z odložené tašky odcizil peněženku s doklady, penězi a platební kartou. Poslední zatím prokázané krádeže se dvojice opět dopustila spolu, v krupské herně okradli muže, kterému vzali patnáct set korun, které si schovali, a pokusili se ho okrást i o další tři tisíce, čemuž zabránila obsluha podniku. Žena byla obviněna z přečinu krádeže, její komplic z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což jim oběma hrozí až dva roky vězení. Žena bude na soud čekat na svobodě, z obavy, aby její spolupachatel nepokračoval v krádežích, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci návrh na podání podnětu k vzetí obviněného do vazby.

 

Nakonec utekl s prázdnou

     Až tříleté vězení hrozí 37letému recidivistovi, který v pondělí ukradl v prodejně elektro zboží přístroj SodaStream. Podezřelý, který se v posledních týdnech dopustil už několika krádeží (viz. článek „Krást asi nepřestane“) si přístroj v hodnotě přes dva tisíce korun schoval pod mikinu a bez zaplacení zboží z prodejny odešel. Když se za ním rozběhl jeden ze zaměstnanců obchodu, svou „kořist“ zahodil a dal se na útěk. Policisté totožnost pachatele rychle zjistili a hned další den ho zadrželi, na svobodu už ho s ohledem na předchozí trestnou činnost nepustili a ve lhůtě 48 hodin ho budou eskortovat přímo k soudci, který rozhodne o dalším osudu nenapravitelného lapky.

 

Kradla stále dokola

     Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Toto lidové přísloví se vztahuje i na jednání 42leté zlodějky, která v uplynulých měsících opakovaně kradla zboží v prodejnách na území celého teplického okresu, vzhledem k hodnotě ukradených věcí a „čistému“ trestnímu rejstříku ale bylo její jednání vždy kvalifikováno jen jako přestupek proti majetku. Kradla hlavně kosmetiku, léky a jídlo, naposledy byla přistižena při krádeži čokolád. Jelikož celková hodnota odcizeného zboží přesáhla částku pěti tisíc korun, policisté případy spojili do jednoho vyšetřovacího spisu a zlodějce sdělili podezření z přečinu krádeže, za který by mohla jít až na dva roky do vězení.

 

Kolo se našlo

     Policisté dopadli zloděje, který v pondělí odpoledne odcizil v Krupce jízdní kolo. Využil chvilky, kdy ho majitel nechal opřené před domem a ukradl ho, následně kolo v hodnotě tisíc korun prodal do bazaru, kde ho vypátrali krupští policisté. Podle výkupního lístku pak zjistili totožnost podezřelého v minulosti čtyřikrát odsouzeného 25letého recidivisty, který se u výslechu k odcizení kola přiznal. S ohledem na jeho trestní minulost byl případ původně prověřovaný jako přestupek překvalifikován na přečin krádeže, ze kterého už policisté pachateli sdělili podezření.

 

 

21. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem