Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradli jídlo, oblečení, ale i opalovací krémy

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Muži, který ukradl opalovací krémy, hrozí až tříleté vězení. 

Nakoupit za pět prstů přišel do supermarketu v Uherském Hradišti ve středu 6. července dvaadvacetiletý muž. Bylo krátce před půlnocí, když procházel s nákupním košíkem a s batohem na zádech mezi regály se zbožím. Dlouho přemýšlel, co si vybere. Nakonec to byly opalovací krémy v hodnotě necelých tří tisíc korun. Muž ale nešel k pokladnám. Odebral se do části s oděvy, kde si krémy ukryl do batohu. Poté prošel přes pokladnu s tím, že si nic nevybral. Jenže všímavý zaměstnanec ostrahy byl jiného názoru. Mladý muž skončil na policejním oddělení, kde mu bylo na druhý den sděleno podezření z trestného činu krádež. S nakupováním za pět prstů měl totiž bohaté zkušenosti a dokonce byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost již potrestán. Nyní mu hrozí až tříleté vězení.

O pár hodin dříve nakupovala stejným způsobem i šestačtyřicetiletá žena. Přes pokladnu v supermarketu ve Starém Městě si bez zaplacení pronesla několik čokoládových tyčinek a kosmetiku. Vše v hodnotě tři sta padesáti korun. Žena se dopustila přestupku proti majetku, za který jí byla uložena bloková pokuta.

Pokutu si vysloužili i dvaačtyřicetiletý muž a třiatřicetiletá žena. Muž v úterý odpoledne v supermarketu v Uherském Brodě ukradl salám za osmdesát korun. Naopak žena v obchodě s oděvy zatoužila po teplácích za pět set korun.

8. července 2016, por. Bc. Milena Šabatová          

vytisknout  e-mailem