Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradli kamery

VSETÍNSKO: Policisté v součinnosti se strážníky městské policie zadrželi tři muže, kteří mají na svědomí krádeže bezpečnostních kamer z různých objektů.  

Devatenáctiletý mladík společně s o deset let starším komplicem, odcizili průmyslovou kameru z objektu firmy v Rožnově p. R. minulý týden ve čtvrtek krátce po půlnoci. Mladší se přikrčil, starší mu vlezl na záda a kameru z budovy společnosti odtrhl. Oba s lupem utekli. Netrvalo dlouho a strážníci staršího z mužů i s kamerou zadrželi. O případu vyrozuměli rožnovské policisty, kteří zanedlouho vypátrali mladšího zloděje a s ním ještě dalšího čtyřiatřicetiletého muže, který se zaměřoval na krádeže kamer ve větším. Během dvou měsíců odcizil celkem pět bezpečnostních kamer z různých objektů. Lup vždy prodal a peníze použil pro svoji potřebu. Jednu kameru se mu nepodařilo prodat, a to proto, že se jednalo o atrapu. Tu sebral u garáže rodinného domku.
 
Všichni tři muži byli ve čtvrtek brzy ráno v celách. Vyslechli si obvinění z přečinu krádež. Dvěma z nich hrozí dvouleté vězení, tomu nejmladšímu tříleté, protože byl za krádeže v minulosti již odsouzen.
 
 
18. listopadu 2010, por. Mgr. Lenka Javorková 

vytisknout  e-mailem