Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli máslo, ryby i řízky

TEPLICE - Dnes stanuli před soudem; Vloupání do restaurace objasněno... 

Kradli máslo, ryby i řízky
     Před soudem dnes stanula trojice cizinců, která byla v sobotu přistižena při krádeži v jednom z teplických supermarketů. Jeden muž a dvě ženy na prodejní ploše uschovali do tří batohů různé potraviny a bez zaplacení postupně prošli pokladní zónou, kde je zadržela ostraha prodejny. Zloději nebyli žádní troškaři, do batohů si naložili téměř 200 kusů másla, 20 žraločích steaků, 31 salámů, 31 balení kuřecích řízků a další jídlo v celkové hodnotě téměř 11 tisíc korun. Všem třem policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže formou spolupachatelství, muž si navíc vyslechl podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože má uloženo správní vyhoštění z České republiky a to až do roku 2020. Dopoledne je policisté eskortovali k teplickému soudu, kde si vyslechnou rozsudek.
Kradli máslo, ryby i řízky.wav
 
Vloupání do restaurace objasněno
     Policisté z obvodního oddělení v Krupce dopadli zloděje, kteří se v polovině března vloupali do restaurace. Pachateli byli dva mladí muži ve věku 21 let. Po překonání mříže a vstupních dveří vnikli do provozovny, ze které si odnesli alkohol, cigarety a peníze, celková škoda přesáhla částku 9 tisíc korun. Oběma zlodějům bylo sděleno podezření z přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství. Zatímco jednomu podezřelému hrozí dvouletý trest odnětí svobody, druhý může vzhledem ke své trestní minulosti strávit ve vězení o rok více.
 
Hledáme odcizené lešení
     Pomozte při pátrání po neznámém pachateli, který v katastru obce Mikulov odcizil lešení. Zloděj v době od pátku do pondělí vedle komunikace mezi obcemi Hrob a Mikulov demontoval a následně odcizil sestavené trubkové lešení a 30 dřevěných podlážek, škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Případ byl kvalifikován jako přečin krádeže, případní svědci, kteří v inkriminované době viděli podezřelé vozidlo nebo osoby demontující lešení, se mohou obrátit na Obvodní oddělení Policie České republiky v Duchcově, nebo na bezplatnou linku 158.
Hledáme odcizené lešení.wav 
 
Zloděj odnesl nářadí
     Elektrické ruční nářadí v hodnotě přes pět tisíc korun odcizil dosud neznámý pachatel v Teplicích. Zloděj se v průběhu noci vloupal do zaparkované felicie, ze které následně odcizil elektrické míchadlo, rozbrušovačku, aku vrtačku a okružní pilu. Pachatel chtěl zřejmě s autem i odjet, protože při ohledání vozidla policisté našli rozlomenou spínací skříňku. Případ prošetřujeme pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 15. 5. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem