Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kradli na parkovišti

Nabídky zboží-upozornění 

     Poškozený muž oznámil krádež finanční hotovosti z peněženky. Ve středu 21. září 2011 v patnáct hodin na parkovišti u obchodního domu na ulici Domažlické v Klatovech muž tmavší pleti přistoupil k řidiči vozidla v době, kdy tento uzamykal automobil. V blízkosti neznámého muže se nacházely další dvě osoby. Pachatel nabízel k prodeji zboží, využil situace a muži vytrhl z ruky peněženku s finanční hotovostí následně tuto otevřel a vyjmul 800 Kč, ale poškozený muž tuto opět vzal do ruky. Muž i s dalšími dvěma osobami nastoupili do vozidla s cizí registrační značkou a z místa odjeli.
 
Upozornění pro občany:
     Pokud Vám bude neznámá osoba v prostoru parkoviště nabízet různé produkty a zboží téměř vždy se jedná o nelegální prodej. Tyto osoby nabízejí k prodeji hodinky, různé nářadí, sady nožů, holicí strojky i parfémy. Téměř vždy prodejci zdůrazňují, že se jedná o velmi výhodný nákup a někdy po smlouvání snižují ceny. Policie přijímá i oznámení o okradených nakupujících, kdy těmto při placení zboží pachatelé vytrhli peněženku z ruky a utekli.
    Žádáme občany, aby v případě jakékoli podobné krádeže neprodleně nahlásili případ na policii telefonní číslo 158 nebo osobně na nejbližší policejní služebnu. Při těchto setkáních s různými prodejci si zapamatujte popis osoby, pokud pachatelé užijí vozidlo tak i jeho druh a registrační značku. Uvedené údaje jsou důležité pro další šetření policie, aby mohla být eliminována tato trestná činnost.
 
 

nprap. Ladmanová Dana

22.9.2011

vytisknout  e-mailem