Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli na Podbořansku

LOUNY - Tři z nich byli již obviněni... 

Policistům se podařilo objasnit několik majetkových trestných činů, jež mají na svědomí mladiství z Podbořanska. Většina skutků byla spáchána již v letních měsících letošního roku, někdy jedním pachatelem, jindy v součinnosti s dalšími komplici, a to převážně na Podbořansku. V rukou mužů zákona skončil 17letý mladík, který se koncem června vloupal do novinového stánku ve Vroutku. Násilným způsobem překonal posuvné okno, prostrčil jím ruku a odcizil několik TV magazínů a skleněnou misku na drobné mince.  O dva dny později pokračoval uvedený mladík vloupačkou do jednoho rodinného domu, rovněž ve Vroutku. Z kuchyně odcizil 500 Kč a platební kartu s PIN kódem. Tu později předal svým komplicům a požádal je o výběr finanční hotovosti. To se jim skutečně dvakrát podařilo, nejprve vybrali 5 000 Kč a následně 4 000 Kč. Při dalším pokusu o výběr peněz bankomat kartu zadržel. Pokračující skutek spáchal uvedený mladík s dalším, stejně starým, spolupachatelem. Na začátku prázdnin neoprávněně vnikli na zahradu jednoho domu v Buškovicích. Pokusili se tam odcizit kovadlinu, ale jelikož byla těžká, ponechali ji na místě. Ještě s dalšími komplici, včetně 16leté dívky ze Žatecka, spáchali uvedení mladíci vloupačku do kůlny na pozemku jednoho rodinného domu v Buškovicích. Odcizili část zahradní techniky, kterou naložili do osobního vozidla a odvezli. Za nějakou dobu se na místo znovu vrátili, aby z kůlny odcizili ještě dětské jízdní kolo, které následně pohodili poblíž místa činu do trávy. Celková škoda, kterou mladiství svým počínáním napáchali, byla prozatím odhadnuta na 26 600 Kč. Na případu policisté i nadále pracují s tím, že trojici mladistvých již obvinili a stíhají ji na svobodě.
 
Kradl v lounských marketech
 
Dvaatřicetiletého muže z Loun stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Tento recidivista kradl v minulých dnech v lounských marketech. Při poslední krádeži, kterou spáchal v neděli navečer v prodejně Kaufland, jej zadržela ostraha a předala přivolaným policistům. Zboží, jež tento mladík odcizil (jednalo se o depilátor zn. Rowenta, parfém a další drogistické zboží do domácnosti), v celkové hodnotě přesahující 1 000 Kč bylo v nepoškozeném stavu vráceno do prodejny. Následným šetřením vyšlo najevo, že uvedený poberta o několik dní dříve kradl i v lounské prodejně Penny Market v ulici J. Fouska. Zde odcizil značkové triko v hodnotě 199 Kč. Když pokladnou prošel bez zaplacení, ostrahou prodejny byl vyzván, aby věci vydal. On však místo toho začal na pracovníka ostrahy křičet, že u sebe nic nemá a odcházel z prodejny. Muž z ochranky jej proto následoval a snažil se ho zatlačit zpátky do prodejny. Zloděj se mu však vytrhl, udeřil jej pěstí do obličeje a z místa utekl. Další krádeže v marketu se dotyčný recidivista dopustil již koncem září v lounské prodejně Billa. Zde se pokusil odcizit pánské spodní prádlo, dvě trička a tři páry značkových ponožek. Když byl tamním pracovníkem ostrahy vyzván, aby odcizené zboží vrátil, vytáhl je zpod bundy a vhodil do koše se zbožím u pokladny. Z prodejny chtěl rychle zmizet, a tak kopl do výstupních automatických dveří, které se mu ihned neotevřely, přičemž je rozbil. Jejich poškozením způsobil škodu za 9 400 Kč, zboží, které chtěl odcizit, mělo hodnotu bezmála 700 Kč. Nyní čeká v policejní cele na rozhodnutí okresního soudu o uvalení vazby. Tohoto jednání se uvedený mladík dopustil i přesto, že za obdobnou trestnou činnost byl již v posledních třech letech potrestán.
 
Vloupačka ve sportovní hale
 
V minulých dnech se dosud nezjištěný pachatel vloupal do sportovní haly v Lounech. Kamenem rozbil skleněné okno u prodejny se sportovním zbožím,  a poté odcizil elektrickou pokladnu s finanční hotovostí ve výši 500 Kč. Celková škoda byla vyčíslena na 16 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 13. listopadu 2012
   

vytisknout  e-mailem