Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli na ubytovně

CHOMUTOV - Nenepravitelný zloděj, Objasněná krádež kamery.... 

Kradli na ubytovně
Na ubytovně v Tovární ulici kradli dva muži ve věku 29 a 19 let. Z pokoje odcizili nejen settopbox, ale i ovladač k přístroji, anténu a kabely. Svým jednáním způsobili škodu za 3500 korun. Na oba čeká obvinění z trestného činu, neboť za obdobnou trestnou činnost stáli před soudem v nedávné době. Skutek šetří chomutovská policie. 
 
Nenapravitelný zloděj
Policejní komisař obvinil z krádeží 27letého muže z Klášterce nad Ohří. V únoru letošního roku muž opravdu nezahálel. Má na svědomí krádež v domově pro seniory, kde z pokojů odcizil dva mobilní telefony a uklizečce z vesty stokorunu. V Lesní ulici se vloupal na balkon a tady sebral horské jízdní kolo. V krádežích pokračoval i v Chomutově. Z prodejny v centru města a z místního marketu odnesl mobilní telefony a poslední telefon pak sebral z regálu v prodejně v obchodním centru. Celková škoda dosáhla na částku 44 tisíc korun. Obvinění si pachatel převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Objasněná krádež kamery
Jirkovští policisté přijali na konci února letošního roku oznámení o krádeži kamery z domu v ulici Na Borku. Průmyslovou kameru zloděj odcizil z výtahu ve vchodě a způsobil tak škodu za 4 tisíce korun. Pátrání po pachateli bylo úspěšné, policisté zjistili, že uvedenou krádež má na svědomí 31letý místní obyvatel. S porušováním zákona má muž bohaté zkušenosti, naposledy byl odsouzen za obdobný skutek v loňském roce.
 
Zase kabely
Na přemostění železniční trati poblíž obce Spořice odcizil 24letý Chomutovák tři kusy zabezpečovacích kabelů. Přerušením vedení tak vyřadil z provozu výjezdová návěstidla a kolejové obvody mezi Chomutovem a Dubinou. Tuto krádež spáchal na začátku března a z místa i s lupem zmizel. Na chomutovské nádraží se vydal znovu. Společnost mu dělal 37letý muž. Společně odmontovali na koleji tlumivku a snažili se odejít. Policejní hlídka je však překvapila a oba byli zadrženi. Vyčíslená škoda – 100 tisíc korun. Obvinění z trestných činů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti si již převzali.
 
Řádil ve městě
Škodu ve výši 84 tisíc korun způsobil svým jednáním 46letý muž z Prahy. Minulý týden totiž postříkal černou barvou výlohu prodejny v centru města, bankomaty, dveře do úřadu, několik zaparkovaných vozidel, zvonky u domu, omítku, terminál na parkovišti, čtečku karet do budovy, vývěsní desky Magistrátu Chomutov a další prostory převážně v centru města. Co ho k tomuto jednání vedlo, policisté vyšetřují, vandal byl obviněn z trestného činu poškození cizí věci.
 
Sebrali peníze a šperky
Na policii v Jirkově se obrátila obyvatelka bytu v ulici Bedřicha Pacholíka a oznámila krádež věcí. Ze zásuvky komody zmizela hotovost a zlaté šperky, z nástěnky v dětském pokoji klíče od bytu. Škodu stanovila na 12 tisíc korun. Policistům se podařilo zjistit, že uvedený skutek má na svědomí dvojice pachatelů. 21letý muž z Jirkova a jeho 23letá společnice z okresního města vnikli do bytu a společně věci odcizili. Nyní na ně čeká obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
14. března 2012 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem