Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradli naftu z pracovních strojů

ČESKOLIPSKO - Byli vyrušeni a utekli, přesto skončili v rukou policistů . . .  

Dva muži chtěli získat naftu jiným způsobem, než aby za ni museli platit. Pro svůj záměr si vyhlédli pracovní stroje v obci Svor u osady Nová Huť. Ke strojům umístěným poblíž lesní cesty přijeli autem a ihned poté, co dorazili na místo, začali intenzívně pracovat na odčerpávání nafty. Nejprve odstranili víčko z palivové nádrže vyvážečky, naftu, kterou odčerpali do kanystrů, "posadili" na sáňky a náklad vezli do auta. V jejich počínání je ale vyrušil hajný, před kterým ukryli sáňky s kanystry za vytěžené dřevo a utekli.

Tím by v podstatě mohl "příběh" skončit. Měl ale zajímavé pokračování. Mužům zřejmě nebylo lhostejné, že vynaložili úsilí k bezplatnému získání nafty a měli by o ni přijít, a na místo se zanedlouhou vrátili. Ale zřejmě si velice špatně vyhodnotili situaci. Hajný totiž poté, co dvojici mužů vyrušil, kontaktoval policisty. Ti je pak na místě zadrželi.

Jednalo se o muže ve věku 23 a 24 z Děčínska. Cvikovští policisté po provedení nezbytných úkonů oběma sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření z krádeže a poškození cizí věci. Do čtrnácti dnů se dozví, jaký trest je za odcizení nafty za bezmála pět tisíc korun, čeká.
Trestní zákoník vymezuje za podobné činy trest odnětí svobody až na dva roky.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
12. 4. 2013

vytisknout  e-mailem