Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradli naftu z vagónů

LIBEREC - Skončili v policejní cele. 

V policejní cele skončili v neděli po půlnoci dva  muži ve věku 25 a 36 let z Liberce. Ti byli viděni, jak se pohybují mezi vagóny na nádraží v Liberci. Na místo přijelo hned několik policejních hlídek, kterým se podařilo oba muže zadržet.
Oba výtečníci chodili vždy po předešlé domluvě na nádraží krást naftu z vagónů.  V den, kdy je policisté chytili, měli z nádrže vlakové soupravy odčerpáno kolem dvou set litrů. To ale nebyl jejich první  "počin". Jak policisté zjistili, na nádraží byli i předchozí den, rovněž pro naftu. Tu odčerpávali pod rouškou tmy ze čtyř odstavených vagónů.
Celkově tak České dráhy a.s. poškodili o šest tisíc korun. Policejní komisař již oběma mužům sdělil obvinění z přečinu krádeže. Navíc mladší z dvojice se těchto dvou skutků dopustil  i přesto, že ho již za majetkové delikty odsoudil a potrestal Okresní soud v Liberci odnětím svobody v délce šesti měsíců, a to s podmíněným odkladem se zkušební dobou v délce dvou let. K tomu lze jen dodat, že "každý strůjce svého štěstí".

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 461 207

vytisknout  e-mailem