Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli ocelové ingoty

LOUNY - Policisté sdělili podezření dalšímu muži. 

Začátkem týdne jsme informovali veřejnost o krádeži ocelových ingotů z areálu jedné firmy v Plzeňské ulici v Žatci (více zde). Dne 7. května sdělili policisté z krádeže uvedeného hutního materiálu podezření 21letému mladíkovi ze Žatce, který uvedený skutek spáchal v součinnosti s 24letým komplicem. Tomu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření 14. května 2015. Po provedených úkonech byl i druhý z podezřelých propuštěn ze zadržení na svobodu, případ bude následně předán okresnímu státnímu zástupci.

Pokoušeli se o krádež zábradlí

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže dvojici mužů ve věku 26 a 32 let z Podbořanska a Rakovnicka, která se koncem února pokoušela v obci Stebno odcizit z areálu jednoho tamního objektu železné zábradlí. V krádeži jim zabránila hlídka podbořanských policistů, která je na místě zadržela. Případ byl s ohledem na výši škody nejprve šetřen jako přestupek a na základě odborného vyjádření (15 000 Kč) následně překvalifikován na trestný čin. Podezřelým podle trestního zákoníku hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Z autobazaru zmizel podvalník

Do autobazaru v jedné obci na Lounsku vnikl v minulých dnech dosud nezjištěný poberta. Odcizil odtud podvalník v hodnotě 70 000 Kč. Policisté po vozíku vyhlásili pátrání, stejně tak pátrají po pachateli krádeže. Ve věci zahájili úkony trestního řízení.  Trestní zákoník za tento přečin stanoví odnětí svobody na jeden rok až pět let. 

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 15. května 2015

vytisknout  e-mailem