Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradli od října do prosince

SOKOLOVSKO - Soud je poslal do vazby.  

Loketští policisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 34, 26 a 22 let. Všichni tři se měli buď společně nebo jednotlivě dopustit opakovaně krádeží. Všichni muži si vyslechli také obvinění. Včera poslal Okresní soud v Sokolově všechny tři obviněné do vazby.

Nejstarší z mužů měl v říjnu letošního roku násilím vniknout do bytu v panelovém domě v Novém Sedle a odštípnout tam měděné trubky klimatizačního rozvodu a elektrický kabel s měděnými vodiči.
Ve stejném měsíci měli oba mladší obvinění vniknout do areálu soukromé firmy v Novém Sedle a odcizit železné traverzy. O měsíc později měli vniknout do několika chat či kůlen v zahrádkářské kolonii. Některé interiéry chat poničili, jindy brali různé věci např. sekery, pilu, nářadí, oblečení, alkohol, videokameru, různé elektrické nářadí, rádio, aj. Odcizené věci si muži připravili do blízkého lesíka za zahradní kolonií, kam se následně vrátili a třetí z mužů zajistil vozidlo a věci odvezli do sběrny druhotných surovin. Utržené peníze si měli rozdělit.
V prosinci měli dva obvinění opět v Novém Sedle vniknout na oplocený pozemek domu a ze stodoly odcizit elektrickou sekačku, mosazné součástky, zahradní kolečko aj. Z funkční cirkulární pily měli demontovat elektrický motor. Odcizené věci měli pak naložit na odcizené kolečko a opustit místo činu. S lupem ale neujeli daleko, po chvilce byli kontrolování strážníky Městské policie. Odcizené věci byly zajištěny a vráceny poškozenému. Celková škoda na poničených i odcizených věcech je vyčíslena na částku 26 tisíc korun.

Dva z obviněných se již v posledních třech letech krádeže dopustili. Hrozí jim tak nyní v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
6. prosince 2013
 

vytisknout  e-mailem