Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kradli oděvy v obchodním domě v Kladně

KLADENSKO - Podezřelí dva byli zadrženi a umístěni do policejní cely. 

Na základě oznámení personálu jedné prodejny v obchodním domu v Kladně v ulici Petra Bezruče byli zadrženi dva podezřelí pachatelé, kteří se zde ve dvou případech dopustili trestné činnosti krádeže.

Poprvé navštívili prodejnu s oděvy v obchodním domě dne 18. prosince 2016, kdy z pánského oddělení odcizili šest kusů značkových svetrů a jednu košili. Jednalo se o zboží v hodnotě necelých 5 000,-Kč. Z vybraných oděvů nezjištěným způsobem odstranili elektronické ochrany, které uložili do kapes jiných oděvů a poté z odcizeným zbožím prošli pokladní zónou bez zaplacení.

Dalším dnem, kdy zavítala tato dvojice do stejné prodejny obchodního domu v ulici Petra ‚Bezruče v Kladně byla středa 28. prosince 2016. Včerejšího dne krátce po třinácté hodině si pachatelé opět v pánském oddělení vybrali z regálů různé druhy zboží. Tentokrát se jednalo o jedenáct kusů značkového pánského spodního prádla různých velikostí a barev, jeden batoh, jeden pár sportovní  obuvi a pět svetrů. I v tomto případě odstranili elektronické ochrany  od těchto oděvů určených ke krádeži, které na prodejně uschovali do jiných oděvů.  Část zboží uložili do tašek a některé oděvy ponechali volně ložené přes ruku a aniž by řádně zaplatili u pokladen, prošli se zbožím mimo prostor prodejny. Tentokrát byla výše škody necelých  10 000,-Kč.

Podezřelých nakupujících bez placení si povšimla prodavačka, která je mimo prostor prodejny v obchodním domě zadržela a byla přivolána policejní hlídka.

Policisté obvodního oddělení Kladno podezřelé muže ve věku dvacet sedm a čtyřicet jedna let z okresu Teplice ihned zadrželi a převezli na policejní služebnu k prvotním a procesním úkonům. Následně byli eskortováni a umístěni do policejní cely. Oba pachatelé nekladli při zadržení odpor a ke svému činu se doznali.

Po prvotním šetření a prověření videozáznamu z prodejny bylo oběma mužům sděleno podezření z trestného činu krádeže a následně byli propuštěni.

Jednalo se  o pachatele, kteří již v minulosti páchali trestnou majetkovou činnost.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

29. prosince 2016

vytisknout  e-mailem