Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradli opakovaně

SOKOLOVSKO – Hrozí jim až tříletý trest odnětí svobody. 

Sokolovští kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a krádeže dvěma mužům z Kraslic ve věku 33 a 28 let.
 
Ti měli na začátku dubna v Rotavě společně překonat dřevěný plot a vniknout na pozemek rekreační chaty a poté až k samotné chatě, kde měl starší z mužů rozbít skleněnou výplň okna. V tuto chvíli je měl vyrušit pohyb u vedlejší chaty, a proto měli vyběhnout a schovat se u kolny. Následně měl mladší muž opustit pozemek a schovat se za plotem. Druhý se měl s k chatě vrátit, vniknout dovnitř a odcizit z ní motorovou pilu.
 
Operativním šetřením policistů byli obvinění muži do týdne od spáchání činu zadrženi a umístěni do policejní cely. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí podezřelých do vazby, který on akceptoval. Třiatřicetiletého muže soudce umístil do vazby a osmadvacetiletý muž byl dodán do výkonu trestu odnětí svobody, který měl nastoupit.
 
Svým jednáním způsobili poškozeným škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 3 000 korun. Oba muži se tohoto jednání dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech Okresním soudem v Sokolově odsouzeni. V případě prokázání viny jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
prap. Kateřina Krejčí
14. 4. 2014
 

vytisknout  e-mailem