Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kradli peníze

Policisté je lapili díky okradenému muži 

Na základě oznámení 58letého muže z Mrákova se domažlickým policistům podařilo zadržet tři pachatele, kteří na Domažlicku páchali majetkovou trestnou činnost.  Oznamovatel v úterý dopoledne spatřil na zahradě svého domu cizího muže, jak jde od jeho domu. Poté, co zjistil, že mu doma v peněžence chybí 4 000 korun, vyběhl z domu a muže ještě s dalšími dvěma mladíky zastavil, zabránil jim v odjezdu a přivolal strážce zákona. Ti na základě dalšího šetření zjistili, že pachatelé mají na svědomí i krádež finanční hotovosti 74 400 korun v rodinném domě v obci Česká Kubice.

Scénář obou krádeží byl stejný. Třiadvacetiletý mladík z Mladoboleslavska  přivezl své dva komplice,  46letého muže z Pardubic a jeho 20letého syna z Vimperka na vytypované místo. Poté 46letý muž vnikl do domu, odkud odcizil finanční hotovost. Jeho syn  mezitím v okolí místa sledoval pohyb osob a v případě nepříznivé situace měl svého otce varovat prostřednictvím mobilního telefonu. Odcizené peníze si měli následně rozdělit.

V úterý bylo zahájeno trestní stíhání povedeného trojlístku pro přečin krádeže a porušování domovní svobody. Šetření případů probíhá i nadále. Není vyloučeno, že pachatelé mají na Domažlicku na svědomí i další majetkovou trestnou činnost.

Na závěr bychom rádi poděkovali za spolupráci výše uvedenému občanovi, který prokázal neobyčejnou odvahu a statečnost a pomohl nám zadržet  pachatele přímo na místě činu.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem