Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli šperky v centru města

MOST - Policie již dva pachatele zadržela, Hledá se pes Jimmy a další 

Mostečtí policisté během krátké doby díky osobní znalosti odhalili dva pachatele trestného činu krádeže. Jeden z nich kradl tento týden v obchodním domě Central. V pondělí kolem 11 hodiny procházel vestibulem obchodu, když si u východu všiml sedící prodavačky v prodejním stánku s bižuterií. Napadlo ho, že by mohl odcizit zboží a tak si jedno plato s prsteny s chirurgické oceli přivlastnil. Poté nákupní centrum kvapně opustil. I když se prodavačka vydala za ním, neměla šanci ho zadržet. Policisté zloděje předvedli již druhý den. Lup však u sebe už neměl, stačil ho totiž prodat v den krádeže údajně neznámým osobám. Policejní inspektor mostecké policie 28 letému muži z Mostu sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Ten nekradl poprvé, v minulosti byl již za majetkový delikt odsouzen. Poškozený majitel utrpěl škodu ve výši  9 800 korun.
K obdobnému případu došlo i koncem srpna v prodejně klenotů v centru města Mostu. Krátce před uzavírací dobou do prodejny vešli dva muži a to v době, kdy uvnitř nebyl žádný zákazník. Jeden z nich se nahnul přes prodejní pult a odcizil plato se zlatými šperky v celkové hodnotě 82 tisíc korun. Poté z prodejny odešli. Lapkové však nezůstali personálu prodejny utajeni. I když se za nimi vydali, nepodařilo se jim je zadržet. Zůstalo po nich ležet jen prázdné plato od šperků v nedalekém parku. Policisté jednoho z pachatelů tento týden zadrželi a 26 letého muže z Mostu obvinili z trestného činu krádeže. I on byl již za krádež odsouzen a to k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Kam šperky zmizely, se zatím policisté nedozvěděli. To je předmětem dalšího šetření kriminalistů, stejně tak i pátrání po druhém komplici obviněného.

Hledá se pes Jimmy
Jen pět minut stačilo zlodějům na to, aby si včera ráno přisvojili cizího psa. Yorkšírského teriéra slyšícího na jméno Jimmy včera jeho majitel v 7.40 hodin přivázal před obchodem Lidl poblíž Baumaxu v Mostě venku u nákupních vozíků. Když se po pěti minutách vrátil, pes na místě nebyl. Policie šetřením zjistila, že by krádež mohli mít na svědomí dva muži, kteří se v místě pohybovali. K popisu mužů lze uvést následující informaci - jeden z mužů byl vyšší postavy, na sobě měl červené tričko s nápisem na přední straně, druhý muž byl holohlavý a oblečen byl do fialových kalhot. Dvojice měla utíkat za prodejnu Baumax.
Pes Jimy je vyššího vzrůstu, 1,5 rok starý, má šedostříbrnou srst delší dobu nestříhanou a zkrácený ocas. Na krku měl hnědý obojek s očkovací známkou, ke které bylo připojeno navíjecí vodítko černé barvy.
Policie hledá svědky, kteří si krádeže psa a podezřelých osob u obchodu Lidl v ulici Velebudická ve středu kolem 07.40 hodin všimli a mohli by poskytnout jakoukoliv informaci, aby zavolali na linku 158.

V lese hořela hrabanka
Požár v lesním porostu v obci Brandov na Litvínovsku včera šetřili policisté z obvodního oddělení v Meziboří. Hořelo dopoledne a policie na místě zastihla hasiče a pracovníky Lesů ČR. Podle vyjádření hasičů, kteří požár lokalizovali, došlo k zahoření lesní hrabanky z dosud nezjištěných příčin a podle revírníka nebyla požárem poškozena kůra ani listoví okolních stromů. Zda byl poškozen kořenový systém vzrostlých smrků bude možné určit až později. Hmotná škoda zatím nebyla vyčíslena.
 

vytisknout  e-mailem