Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kradli topení i bojler

ÚO Bruntál - seniorku neokradly, ale vytrhly přední stranu z vkladní knížky a jiné zprávy 

Druh s družkou kradli topení i bojlery
Rýmařovští policisté ve spolupráci s bruntálskými kriminalisty objasnili krádež radiátorů a bojlerů, kterých se dopustila dvojice pachatelů, druh a družka, ve věku 28 a 30 let. Odcizené věci odevzdali do sběrny a peníze použili pro svou potřebu. Policisté jim v těchto dnech sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže. Toho se měli dopustit ve dvou případech tím, že v době od 24. do 27.2.2011 v Rýmařově měli vniknout nejprve do domu na ulici Havlíčkova, který je v rekonstrukci. Zde odcizili bojler na vodu, který ležel na zemi. Společně ho vynesli, naložili na kolečka a odvezli domů. Následující den ho prodali za částku 140 Kč ve sběrných surovinách. O pár dní později vnikli do budovy firmy na ulici 8. května. Hasákem měli demontovat tři staré radiátory, které odvezli osobním vozidlem a také odevzdali do sběrny druhotných surovin. Dostali částku 1418 Kč. Svého protiprávního jednání se oba dopustili i přes skutečnost, že již v minulosti byli za obdobnou trestnou činnost stíháni a odsouzeni.
 
Seniorku sice neokradly, ale vytrhly jí z vkladní knížky první stranu
Další známou lest využily dvě neznámé pachatelky, které se vloudily pod záminkou prodeje dek a potřeby vody na zapití léků do obydlí 71leté ženy v BranticíchPeníze jí naštěstí neodcizily, ale vytrhly jí z vkladní knížky alespoň první stránku.
V odpoledních hodinách dne 3.3.2011 vstoupily dvě ženy tmavší barvy pleti do předsíně chaty a zde pod záminkou právě potřeby vody na zapití léků a následné nabídky prodeje dek zabavila jedna z nich starší majitelku. Druhá vstoupila do pokoje, který prohledala a našla vkladní knížku, ze které vytrhla první stranu. Následně nepozorovaně přešla do předsíně a pak obě odešly. Nasedly do osobního vozidla Mercedes tmavě modré barvy.
Popis pachatelů:
1) žena ve věku kolem 45 let, tmavší barvy pleti, vysoká asi 165 cm, plnoštíhlé postavy, kaštanové vlasy sepnuté vzadu sponou, nebyla upravená, oblečen měla hnědší delší kabát. Hovořila lámanou češtinou, trochu česky a trochu polsky.
2) žena ve věku kolem 50 let, tmavší barvy pleti, vysoká asi 158 cm, drobné postavy, na sobě měla oblečenou tmavou sukni dlouhou po lýtka a bundu nebo kratší kabátek tmavé barvy.
 
Policisté již ví, kdo okradl podnapilého muže
Albrechtičtí policisté šetřením zjistili pachatele, který okradl 28letého muže, který byl v podnapilém stavu, o mobilní telefon. Jedná se o 32letého muže z Albrechticka. V pátek 4.3.2011 mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že dne 24.2.2011 ve Městě Albrechticích v restauraci na náměstí Míru využil podnapilosti poškozeného a měl se zmocnit jeho odloženého mobilního telefonu. Při šetření se podezřelý k činu doznal a policistům také odcizený mobil vydal. Uvedeného protiprávního jednání se dopustil i přes to, že je v podmínce.  
 
Z chaty odnesl fotoaparát, televizor i nože a mixér
Vloupání do rekreační chaty v Jindřichově oznámil v pátek 4.3.2011policistům 60letý muž. Dosud neznámý pachatel využil jeho nepřítomnosti a v době od 7.11.2010 do 4.3.2011 vnikl dovnitř. Z chaty odcizil televizor, set top box, sprchovou i vodovodní baterii, dalekohled, fotoaparát, kávu, těstoviny, kuchyňské nože a i elektrický mixér. Svým jednáním způsobil škodu ve výši přes 12 tisíc Kč.
 
Na Rýmařovsku se kontrolovali mladiství
Ve služebním obvodě OOP Rýmařov policisté provedli v průběhu 4. až 5.3.2011 policejní akci, která byla zaměřena na kontrolu barů, heren a dalších zařízení se zaměřením na podávání alkoholu mládeži. Také policisté dohlíželi na dodržování pravidel bezpečnosti silničního provozu. Zkontrolováno bylo 14 diskoték, barů, heren a restaurací. Policisté nezjistili žádnou mladistvou osobu pod vlivem alkoholu. Při akci byla v Dolní Moravici zjištěna u jednoho řidiče jízda po požití alkoholu. 24letý muž jel s vozidlem Fabie a nadýchal 1,90 promile.
 
Odcizené kabelky a jiné věci
V průběhu víkendu policisté šetřili hned dva případy odcizených kabelek. K jednomu došlo dne 5.3.2011 v brzkých ranních hodinách v Bruntále v baru na ulici Cihelní. Zde neznámý pachatel využil nepozornosti 31leté ženy a odcizil jí ze židle kabelku, ve které měla peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí, dále bundu a tři mobilní telefony. Následující den, tedy 6.3.2011, zase přišla v Krnově 22letá žena o kabelku na diskotéce v baru na náměstí Hrdinů. V ní měla peněženku, mobil, platební karty i s přiloženým PINem a další osobní věci. Celková škoda u obou krádeží činí kolem 16 tisíc Kč.
 
Ze sklepa restaurace odcizil sud piva
V době od 4. do 5.3.2011 v Bruntále na náměstí dosud neznámý pachatel násilně vnikl do sklepa restaurace. Zde odcizil 30 litrový sud s pivem Gambrinus. Způsobená škoda činí 2600 Kč.
 
Věci ve vozidle nezůstaly
Během necelé hodiny dne 5.3.2011 v Bruntále na ulici Dukelská vnikl neznámý pachatel do osobního vozidla Felicie. Ze zadního sedadla odcizil sportovní batoh, kde byla svítilna, plynový vařič, klíče, peněženka s finanční hotovostí 200 Kč, platební kartou a doklady. Majiteli vznikla škoda ve výši 4700 Kč.
                                                                                               
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
7.3.2011
 

vytisknout  e-mailem