Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli v česačkách, byli obviněni

LOUNY - Čtveřice mladíků nakonec skončila v rukou policistů... 

V únoru letošního roku byla vykradena česačka chmele v obci Březno na Lounsku. Ztratily se z ní tří a čtyřradliční pluh, mazutový kotel a fukar na seno. Celková škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun. Policisté v minulých dnech případ objasnili a z uvedeného skutku obvinili čtveřici mužů ve věku 22 - 33 let z Lounska a z Mostecka. Tehdy se jim do objektu podařilo vniknout poměrně snadno, neboť nejstarší z obviněných, se kterým byli předem domluveni, vykonával v tu dobu ostrahu česačky. Celá čtveřice, kterou komisař služby kriminální policie a vyšetřování stíhá z trestného činu krádeže, je vyšetřována na svobodě.

Nenapravitelná řidička

Zákaz řízení opakovaně nerespektovala 45letá řidička z Podbořanska, kterou dva dny po sobě kontrolovali policisté při neoprávněném řízení. Nejprve ve čtvrtek odpoledne ve Vroutku, a poté i v pátek odpoledne, kdy řídila osobní automobil Peugeot 106, ač má až do 9. října roku 2012 vysloven Okresním soudem v Lounech zákaz řízení všech motorových vozidel (http://www.policie.cz/clanek/krkavci-otcove-neplatili-na-deti.aspx). Přestože ji ve čtvrtek sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, dotyčná si z toho nic nedělala. Den poté usedla za volant a neoprávněně řídila motorový vůz znovu. Proto jí bylo sděleno podezření z uvedeného přečinu opakovaně. U soudu jí to samozřejmě nepřidá, podle trestního zákoníku může být potrestána až tříletým vězením.

Dalším řidičem, který jezdil v zákazu řízení, je i 24letý mladík ze Žatce. Toho kontrolovali policisté v pátek časně ráno v tamní Plzeňské ulici při řízení osobního automobilu zn. Škoda Felicia. Lustrací zjistili, že uvedený muž má Okresním soudem v Karlových Varech vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od 26. května roku 2009 na celkem 30 měsíců. I jemu proto policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Seniorka přišla o kabelku

Pořádný šok zcela jistě zažila 68letá žena, když ji neznámý zloděj připravil na Mírovém náměstí v Postoloprtech o kabelku s věcmi. K tomuto případu došlo v pátek, kolem jedné hodiny odpoledne, kdy si poškozená vyndavala z kabelky peněženku. Toho momentu využil dosud nezjištěný pachatel, který k ní přistoupil, kabelku stáhl překvapené ženě z ruky a z místa utekl. Způsobenou škodu vyčíslila poškozená na 1 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tresného činu krádeže a po zloději pátrají.

Ze zahrady zmizely dřeviny

V minulých dnech si dosud nezjištěný poberta vyhlédl jednu zahradu parcely rodinného domu v žatecké ulici K Perči, překonal oplocení a následně odcizil okrasné dřeviny. Tím poškozeným majitelům způsobil škodu přesahující 20 000 Kč. Případem se nyní zabývají policisté, šetří jej jako trestný čin krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 8. srpna 2011

  

 

 

 

    

vytisknout  e-mailem