Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli v nemocnici

CHOMUTOV - Dopadli heldaného, Vzduchem létaly nadávky.... 

Kradli v nemocnici
Dva mladíci ve věku 17 a 19 roků připravili o mobilní telefon pacienta hospitalizovaného na oddělení nemocnice na Chomutovsku. Využili skutečnosti, že muž ponechal přístroj odložený v pokoji na nočním stolku a nevěnoval mu pozornost. Poškozený stanovil hodnotu přístroje na 2300 korun. Starší z uvedené dvojice stál před soudem za krádeže v nedávné minulosti, se svým mladším kolegou budou i nyní čelit obvinění z trestného činu krádeže. Přístroj byl u pachatelů zadržen a vrácen majiteli.
 
Dopadli hledaného
V Nádražní ulici v Chomutově kontrolovala policejní hlídka 17letého mladíka. Kontrola odhalila, že po mladíkovi je vyhlášeno celostátní pátrání, jelikož před časem utekl z výchovného ústavu. Z tohoto důvodu byl zadržen a putoval do policejní cely. Na svobodu byl propuštěn po příjezdu výchovného pracovníka ústavu, který si ho převzal a odvezl zpět. Pátrání po hledaném mohlo být ukončeno.
 
Vzduchem létaly nadávky 
Jirkovští policisté prováděli kontrolu v Březenci, kde z jednoho místního bytu vycházel křik. Na místě zjistili, že zde došlo k hádce mezi manželi. Při šetření k nim přistoupila 41letá žena a začala hlídku bezdůvodně urážet vulgárními výrazy. Nereagovala ani na výzvy, aby ve svém jednání ustala. Z jednání pachatelky bylo patrné, že je v silně podnapilém stavu. Tuto skutečnost potvrdila i provedená dechová zkouška, při které přístroj naměřil 2,83 promile alkoholu v dechu. Žena byla umístěna v policejní cele, bude se zodpovídat z přestupku proti občanskému soužití a neuposlechnutí výzvy úřední osoby.
 
Pátrání bylo úspěšné
Na policejní oddělení v Kadani oznámila místní obyvatelka, že se pohádala se svým 34letým přítelem, který následně odešel z místa společného bydliště neznámo kam. Navíc od něj obdržela SMS zprávu, ve které vyhrožoval sebevraždou. Po muži bylo ihned zahájeno pátrání, které bylo posléze úspěšné. Muž byl nalezen poblíž Klášterecké Jeseně a jelikož jednal zmateně, byl odvezen sanitkou do nemocnice na vyšetření.
 
Chomutov 16.9.2010

vytisknout  e-mailem