Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli v obchodech

MOST - Oba skončili na policii, jeden šel do vazby; Cestující napadl řidiče autobusu. 

V jednom obchodě ukradl tři koňaky, jinde kosmetiku

Litvínovští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 29letému muži z Litvínova. Ten měl v místě svého bydliště v jednom supermarketu minulý týden odcizit z regálů tři koňaky různých značek, které si ukryl do tašky. U pokladny pak platil jen za drobnost. Alkohol v hodnotě 3 200 korun údajně prodal náhodným osobám. Druhý den zamířil do jiného obchodu. I tam šel krást a v jeho tašce skončily kosmetické výrobky a cukrovinky za 3 tisíce korun. S lupem byl následně kontrolován hlídkou ve městě, které se ke krádežím přiznal. Tento druhý lup byl zajištěn a vrácen zpět poškozené společnosti. Výtečník může očekávat až dvouletý trest v případě odsouzení.

Nechal si nakrájet salám a při tom ukradl 40 tyčinek ledových kaštanů

Okresní soud v Mostě poslal na podnět policie do vazby 30letého muže. Ten má zřejmě v oblibě krádeže v obchodech. Loni se vrátil z vězení a stejně s ním policie řešila několik krádeží. V lednu v jedné prodejně ukradl dvě lahve becherovky. Na místo se vrátil ve stejný den znovu a odcizil dvě lahve alkoholu. V supermarketu měl odcizit 10 balení masoxu, které si dal do kapsy bundy a v jedné večerce ukradl 40 ks ledových kaštanů. Nyní ho policie obvinila z krádeže za další čtyři případy, když v únoru opět kradl. Ve třech prodejnách měl odcizit kosmetické výrobky na holení a v sousední prodejně pro zvířata si odnesl bez placení granule. Na místě byl zadržen. Lup prý chtěl zpeněžit.

Roztržka v autobuse skončila napadením

Policie v Mostě obvinila z přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví 23letého muže z Mostu. Ten měl v autobuse městské hromadné dopravy po předchozí slovní rozepři s řidičem tohoto napadnout. K rozepři došlo při kupování jízdenky. Obviněný měl následně udeřit do skla kabiny řidiče, poté muž řidiče vyzval, aby šel ven. Řidič muže vytlačil z autobusu, došlo k dohadování a vzájemnému strkání. Nakonec měl obviněný řidiče udeřit opakovaně do obličeje a z místa odejít. Hlídka policie poté díky popisu z místa činu muže vypátrala poblíž centra města. Muž byl již za přečin výtržnictví v minulosti odsouzen. Poškozený řidič utrpěl zranění v obličeji. Mostečan je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody. 

Most 26. února 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem