Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kradli v obchodech

Zboží chtěli, zaplatit nikoliv  

 Od konce minulého týdne šetří plzeňští policisté hned tři případy krádeží v obchodech. První z nich se stal ve čtvrtek vpodvečer v jednom supermarketu v Plzni na Lochotíně. Pětadvacetiletá žena ze severu Plzeňska si vyhlédla cigarety v hodnotě padesát pět korun. Krabičku ukryla v ruce a ještě přes ní dala svou bundu. Pak bez zaplacení prošla pokladní zónou, kde už na ni ale čekal pracovník bezpečnostní agentury, který přivolal policejní hlídku a ženu odvedl do kanceláře. Policisté po příjezdu zjistili, že mladou ženu znají. Již v minulosti ji totiž Okresní soud Plzeň – město podmíněně odsoudil pro stejný trestný čin. Muži zákona z obvodního oddělení Plzeň – Vinice ženě sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádež a celý případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.
 Ani osmadvacetiletá žena také ze severu Plzeňska nechtěla za vybrané zboží zaplatit. Ta navštívila ve čtvrtek odpoledne jednu drogerii ve středu města. Z regálu si vzala několik šamponů v hodnotě  bezmála čtyři sta korun. Místo do nákupního košíku ale zboží vložila do igelitové tašky. Poté prošla bez zaplacení přes pokladny a vyběhla z obchodu ven. Před prodejnou ji ale dostihl pracovník bezpečnostní agentury, který zavolal policejní hlídku. Jak se ukázalo, ani tato žena není pro policisty neznámá. Asi před rokem jí totiž pro stejný trestný čin potrestal Okresní soud Plzeň – město. Případ šetří policisté ze třetího městského obvodu ve zkráceném přípravném řízení.
 Ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádež i policisté z  Karlových Varů. Požádali je o to jejich plzeňští kolegové. Šestadvacetiletý cizinec, žijící v Karlových Varech, přišel 6. března do jedné prodejny se sportovním zbožím ve středu Plzně. Ze stojanů si sundal triko, kšiltovku a tepláky. Pak z věcí sundal bezpečnostní kódy, ale přitom zboží poškodil. Sportovní oblečení pak uložil do batohu a prošel přes pokladny, aniž by zaplatil. Za pokladní zónou cizince oslovil pracovník bezpečnostní agentury, který ještě před tím přivolal policisty. Jak se později ukázalo, ani v tomto případě neviděli policisté lapku poprvé. Celková škoda se vyšplhala na více jak dva tisíce korun. Celý případ byl prvotně šetřen jako přestupek proti majetku a teprve po obdržení cizincova trestního rejstříku muži zákona případ překvalifikovali na trestný čin.
 

nprap. Simona Čejková

vytisknout  e-mailem