Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kradli v odcizeném autě

Policisté je zadrželi  

     Třicet litrů motorové nafty odcizili z nákladního auta Mercedes Sprinter dva muži ve věku devatenáct a dvacet let. Auto bylo 10. října v nočních hodinách zaparkované v ulici Sokolská v Bystřici. Odcizenou naftu pak mladíci přelili do vozidla BMW, kterým na místo přijeli a odjeli pryč.
 

     Při krádeži pachatele viděl svědek, který událost okamžitě oznámil policistům. Operační středisko na místo a na silnici I/3 ihned vyslalo několik motorizovaných hlídek. Votická hlídka po této silnici vyjela směrem na Benešov. V Olbramovicích se s podezřelým vozidlem míjela. Jelo v protisměru, směrem na Tábor. Policisté se proto otočili a za použití majáku ujíždějící BMW začali pronásledovat. U odbočky na Hostišov auto předjeli, zastavili a mladíky zadrželi. Na místě je však museli předat dopravním policistům, protože jeli prošetřovat nahlášené narušení objektu rekreační chaty. Ti je převezli na Obvodní oddělení do Benešova, kde s nimi policisté prováděli potřebné úkony. Případ si pak převzali k dalšímu prověřování benešovští kriminalisté. Mladíci se doznali k jiné majetkové trestné činnosti na území naší republiky a na Slovensku. Tam odcizili i BMW, ve kterém je policisté zadrželi. Vozidlo jim dobrovolně vydali a policisté ho později vrátili majiteli.
 

     Policisté muže eskortovali do pražské policejní cely. Okresnímu státnímu zástupci podali návrh na vzetí obviněných do vazby. Ten s návrhem souhlasil a postoupil ho soudci Okresního soudu Benešov. Ten však návrh neakceptoval a obviněné propustil na svobodu.
 

     Mladíkům hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. 

 

por. Bc. Zuzana Stránská 

19. říjen 2011
 

vytisknout  e-mailem