Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kradli v recidivě

PLZEŇ – Plzeňští policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádež hned ve dvou případech. Pachatelé kradli tuňáka a čokoládu. 

Prvním podezřelým je 35letý muž z Plzně. Ten včerejšího dne v pravé poledne navštívil jednu větší prodejnu s potravinami a do svého batohu si následně uschoval jedenáct konzerv tuňáka v celkové hodnotě 1 tisíc korun. S uschovaným zbožím následně prošel přes pokladní zónu, aniž by cokoliv zaplatil. Zastavil ho pracovník ostrahy.

Druhým podezřelým je 31letý muž z Ústí nad Labem. Ten ve stejný den o dvě hodiny později navštívil stejný obchodní řetězec na jiném místě Plzně a na pokladně zaplatil pouze několik rohlíků a salát. Patnáct kusů bílé čokolády, kterou měl uschovanou pod mikinou, již nezaplatil. Muže celou dobu sledoval pracovník ostrahy, který ho následně zastavil a vyzval ho, aby s ním počkal na příjezd policie.

V obou případech se jedná o zloděje recidivisty, kteří byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni. Nyní jim hrozí až tři roky za mřížemi.

nprap. Michaela Raindlová
3. března 2020

vytisknout  e-mailem