Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli v zahradách

LOUNY - Dvojice má na svědomí čtrnáct skutků... 

Minimálně 14 skutků majetkové trestné činnosti má na svědomí dvojice pobertů, která v minulých dnech skončila v rukou policie. Jedná se o muže (43 let) a ženu (42 let) z Lounska, jež při krádežích měli přesně rozdělené role. Žena hlídala, aby byl "čistý vzduch" a její komplic mezitím kradl. V době od začátku března tohoto roku se vloupávali převážně do rekreačních chatek a kůlen v zahrádkářských koloniích v Lounech, ale na svědomí mají rovněž i tři vykradené kůlny v Dobroměřicích či dvě vloupačky do řadových garáží v Lounech. Kradli vše, co jim přišlo pod ruku. Jednalo se hlavně o různé nářadí a náčiní, elektroniku, ale i potraviny, oděvní svršky a další věci. Svým jednáním stačili napáchat škodu přesahující 100 tisíc korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování oba aktéry obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Stíhá je na svobodě. Uvedený muž se této trestné činnosti dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Lounech odsouzen v srpnu roku 2010 za trestný čin krádeže.

Ukradl reklamní ceduli

Čtyřicetiletý muž ze Žatce, který byl koncem ledna letošního roku propuštěn z vězení se zkušební dobou do 26. ledna roku 2015, opět kradl. Z chodníku před jednou prodejnou počítačové techniky v Žatci odcizil nezajištěnou reklamní ceduli v hodnotě 3 500 Kč. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté za tento skutek sdělili podezření z trestného činu krádeže.

Kradl v rozestavěném domě

Do rozestavěného domu ve Břvanech u Loun vnikl minulý měsíc 25letý muž z Loun. Odnesl si cca 15 metrů silnostěnných trubek, 50 metrů měděného uzemňovacího kabelu, motorovou pilu, křovinořez, sadu kol s novým zimním obutím na osobní automobil Škoda Octavia a dva repasované alternátory. Tím způsobil škodu za celkem 22 tisíc korun. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestného činu krádeže.

Stádo ovcí vběhlo pod vlak

K neobvyklé nehodě vyjížděli včera odpoledne žatečtí policisté. Na železniční trať mezi obcemi Hořetice a Žíželice vběhlo stádo ovcí zrovna v době, kdy tudy projížděl osobní vlak ve směru od Mostu do Plzně. Strojvedoucí již nemohl střetu zabránit. Celkem 19 ovcí pod koly vlaku zahynulo. Předběžná škoda na vlakové soupravě činí 50 tisíc korun, škoda způsobená usmrcením ovcí byla odhadnuta na 30 tisíc Kč. Ke zranění cestujících ve vlaku nedošlo.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. srpna 2012

vytisknout  e-mailem