Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli ve sklepě

LOUNY - Jednomu z nich nebylo ještě ani patnáct let... 

Policisté už zjistili, kdo se na přelomu srpna a září vloupal do sklepa jednoho domu v Žižkově ulici v Postoloprtech a ukradl z něj jízdní kolo a motorovou pilu. Tento trestný čin má na svědomí dvojice chlapců, z nichž jeden ještě nedovršil 15 let a druhým je 17letý mladík, oba z Lounska. Uvedení hoši způsobili svým počínáním škodu za celkem 4 500 Kč. Zatímco bicykl se zajistit nepodařilo, odcizenou motorovou pilu nalezla poškozená v sousedním sklepě, který je v současné době prázdný. Mladistvého zloděje obvinil policejní komisař z trestného činu krádeže. Věc nezletilce bude odložena, neboť  mu ještě není 15 let.

Policisté stíhají krkavčí otce, ale i matku

Několik případů zanedbání povinné výživy vyšetřují v těchto dnech lounští kriminalisté. Z tohoto trestného činu již obvinili například 28letého muže z Lounska, který si neplní vyživovací povinnost na svého syna, jak mu určil Okresní soud v Lounech. Dluh mu narůstal od srpna roku 2008 a to ještě matce dítěte nezaplatil výživné za předchozí období, které činilo částku ve výši 14 000 Kč. Celkový jeho dluh se tak vyšplhal až na 38 000 Kč.

Dalším krkavčím otcem je i 44letý muž z Kladenska. Ten na svého syna neplatí již od března roku 2004, vyjma období devíti měsíců, kdy se nacházel ve výkonu vazby. K rukám matky, která žije s dítětem v Lounech, dluží již 35 000 Kč. Policejní komisař muže obvinil z trestného činu zanedbání povinné výživy, stíhá jej na svobodě.

Stejnému trestnému činu čelí i 40letý muž z Lounska. Také on dluží na výživném tisíce korun. Na svého syna neplatí od prosince roku 2007 do současné doby, s výjimkou několika měsíců. Jeho dluh tak činí 14 800 Kč. Trestní stíhání obviněného probíhá na svobodě.

Vyživovací povinnost na své děti však nezanedbávají pouze jejich otcové, ale také matky. Jednu z nich, 40letou ženu z Jablonecka, která úmyslně od listopadu roku 2008 do současné doby neplatí výživné na svého syna, rovněž policejní komisař obvinil. Na rozsudek Okresního soudu v Lounech nedbala, a tak se její dluh vyšplhal na 7 000 Kč. Je vyšetřována na svobodě.

Řídil opilý

Ve středu, krátce před půlnocí, kontrolovali policisté v lounské Fügnerově ulici osobní vůz zn. Ford KA. Řídil jej 44letý muž z Lounska, kterému policisté při dechové zkoušce naměřili nejprve 1, 66 promile alkoholu v dechu a následně 1, 75 promile. Třetí, kontrolní, zkouška, provedená cca padesát minut po té první, prokázala 1, 60 promile alkoholu v dechu řidiče. Policisté dotyčnému zadrželi řidičský průkaz a k výslechu jej předvolali na následující den, až bude střízlivý. Ve zkráceném přípravném řízení mu poté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 22. října 2010

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

vytisknout  e-mailem