Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli vozidla

LITOMĚŘICE – Na svém kontě mají tři případy… 

V rukou litoměřických kriminalistů skončili dva muži z Teplicka ve věku 41 a 26let, kteří si na konci uplynulého týdne převzali obvinění pro majetkovou trestnou činnost. Nezákonné činnosti se dopustili v jednom případě v litoměřickém okrese a dvakrát na Teplicku. Škoda je předběžně vyčíslena na 370 tisíc korun. Objektem jejich zájmu byla vozidla jedné značky.
V červnu 2012 odcizili z odstavné plochy v obci Velemín motorové vozidlo značky Volkswagen v hodnotě 150 tisíc korun. Další vozidlo si odvezli počátkem prosince z teplického parkoviště. Jednalo se o stejnou značku vozidla tentokrát v hodnotě 160 tisíc korun. Třetí krádež vozidla se odehrála počátkem února také v Teplicích. Opět si vybrali vozidlo značky Volkswagen v hodnotě 60 tisíc korun, které odcizili z odstavného parkoviště v nočních hodinách. Odcizená vozidla rozebírali na náhradní díly a část skončila ve výkupně sběrných surovin. Utržené finanční prostředky užili obvinění pro svou potřebu. Zajistit se podařilo pouze některé díly vozidel. Trestní stíhání obou obviněných je vedeno na svobodě.
 

Podle statistických údajů bylo v roce 2012 v litoměřickém okrese odcizeno 105 vozidel a z tohoto počtu se do rukou majitelů vrátilo 20 vozidel. Od počátku letošního roku bylo odcizeno 18 vozidel, po kterých policisté pátrají.
 

Ve většině případů byla vozidla odcizena při parkování na ulici či nestřežených parkovištích. Proto doporučujeme řidičům pro parkování vozidla využívat hlídaných a osvětlených parkovišť či zabezpečených podzemních garáží.
Důležité je také zabezpečení vozidla. Technických možností, jak zabezpečit vozidlo před odcizením je celá řada a záleží jen na majiteli automobilu, kterou si vybere. Kombinace více prvků ochrany výrazně snižuje riziko krádeže vozu.

 

Bral vše
Na pozemek rekreační chalupy u obce Brníkov vnikl v průběhu tohoto měsíce neznámý pachatel. Násilným způsobem překonal zajištění vrat a ze soukromého pozemku odcizil přívěsný vozík za automobil, dvě kompletní sady pneumatik na osobní vozidlo a zahradní techniku. Majitel objektu vyčíslil hodnotu odcizených věcí na více jak 30 tisíc korun. Po neznámém pachateli i odcizených věcech policisté pátrají.
 

Sběrač kovů řádil v Lovosicích
V noci na pondělí řádil v Lovosicích sběrač kovů. Předmětem jeho zájmu se stala víka kanalizačních vpustí v ulici Zámecká. Odcizil celkem 7 kusů těchto vík v hodnotě vyšší jak 20 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají lovosičtí policisté.
 

19. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem