Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli vše, co našli

MOST - Policisté je už obvinili; Z mobilu si nezavolá; Vandal zničil dveře 

Z přečinu krádeže obvinil mostecký policejní komisař dva mladé muže ve věku 23 a 24 let. Ti se začátkem února dostali přes nezamčené vchodové dveře do domu v Alšově ulici. Hned v suterénu narazili na dvě jízdní kola. I s lupem v hodnotě šesti tisíc korun z místa zmizeli. Ještě ten samý den se vydali ve večerních hodinách krást do vedlejšího vchodu. Na pomoc si vzali 28letého kamaráda. Na chodbách u bytů hledali, co by se jim mohlo hodit. Napakovali se v předposledním patře. Jejich pozornost upoutaly čtyři páry dámských kozaček. K nim přibyla ještě dvě vodítka pro psy. Zde se pachatelé obohatili věcmi v celkové hodnotě 23 tisíc korun. Nejmladší z povedené trojice má na kontě o jeden skutek navíc. Začátkem března se přes balkonové dveře dostal do přízemního bytu v ulici Karla Marxe. Zde si přišel na tučný úlovek. Odcházel se šperky, elektronikou, sportovním oblečením a drobným vybavením bytu. V tomto případě se částka vyšplhala na 66 tisíc korun. Poničením balkonových dveří škoda narostla o další 4 tisíce. Pachatelé jsou stíháni na svobodě. Nejstarší z povedené trojice zatím obviněn nebyl, je ale podezřelým ze spáchání stejného přečinu. Část ukradených věcí se policistům podařilo zajistit. Zbytek pachatelé údajně zpeněžili a finance použili pro svoji potřebu. Případ je nadále v šetření mostecké služby kriminální policie a vyšetřování.
 
Z mobilu si už nezavolá
Ze svého mobilu si jen tak už nezavolá jedna mladá Mostečanka. Ta si telefon odložila na lavici restaurace v centru města a vzpomněla si na něj až chvíli po odchodu. Situace však mezi tím již stihl využít neznámý lapka. Přišel si tak k majetku v hodnotě téměř 6 tisíc korun. Případem přečinu krádeže se zabývá mostecké obvodní oddělení.
 
Vandal zničil dveře
Dílem vandala bylo zničení vchodových dveří v ulici Nezvala v Mostě. Díky němu jsou již nepoužitelné pro svůj účel, nejdou ani zamykat. Poškození se vyšplhalo na částku 35 tisíc korun. Věc policisté šetří jako přečin poškození cizí věci.
 
Most, 18. března 2010

vytisknout  e-mailem