Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradli z aut katalyzátory

TEPLICKO - Nejdříve zapírali, potom se přiznali; Přišla o vyhrané peníze; Okradli seniorku. 

Kradli z aut katalyzátory

     Policisté z obvodního oddělení v Proseticích zadrželi dva muže, kteří kradli z aut katalyzátory. Po druhé hodině v noci potkali dva muže ve věku 26 a 30 let, kteří u sebe měli tašky, ze kterých „vyčuhovaly“ části výfuků. Policistům tvrdili, že katalyzátory koupili od neznámých osob, strážci zákona jim ale nevěřili ani slovo a oba skončili na služebně. Policisté je začali odděleně vyslýchat a vzhledem k rozporům v jejich výpovědích jim bylo jasné, že si muži vymýšlejí, moc jim ani nepomohlo, že u sebe měli nářadí, s pomocí kterého mohli katalyzátory uřezat. Nakonec jeden z podezřelých přiznal, že katalyzátory v noci odcizili, označil i dvě vozidla, ze kterých díly výfuků odřezali a policistům ukázal i místo, kam před kontrolou zahodil speciální řezací kleště. „Práci“ měli spolupachatelé rozdělenou, zatímco jeden vleže řezal, druhý muž hlídal, aby nebyli přistiženi. Celkem způsobili majitelům aut škodu dvacet tisíc korun, oba recidivisté, kteří za sebou mají pestrou trestní minulost, byli obviněni z přečinu krádeže, za jehož spáchání je může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

 

Přišla o vyhrané peníze

     Tepličtí policisté dopadli zloděje, kteří minulý měsíc okradli v herně ženu, která tam hrála na automatech. Poškozená během noci postupně vyhrála čtrnáct tisíc korun, které si nechala vyplatit a hotovost si uložila do batohu, který si nechala u židle. Toho využili dva muži ve věku 34 a 19 let, kteří jí v nestřeženém okamžiku batoh odcizili a o peníze se pak rozdělili. Policisté případ prověřovali jako přečin krádeže a po několika týdnech se jim podařilo ustanovit totožnost obou spolupachatelů, kterým v uplynulých dnech sdělili podezření z přečinu, za který jim hrozí až dva roky vězení.

 

Okradli seniorku

     O peněženku s necelou tisícovkou přišla seniorka, kterou okradla 24letá žena s 29letým spolupachatelem. V pátek dopoledne muž v centru města oslovil poškozenou, zeptal se jí na aktuální čas a zapředl s ní hovor, přičemž jí ukazoval své zranění nohy. Tím zaujal její pozornost a žena, která stála za starou paní, jí z kapsy kabátu vytáhla peněženku. Policisté ještě týž den oba spolupachatele dopadli a sdělili jim podezření z přečinu krádeže, za který jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

20. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem